U SAD-U, TONALE PLUG-IN HYBRID Q4 JE OSVOJIO NAGRADU “GREEN SUV OF THE YEAR™” ZA 2024

  • Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 osvojio je nagradu “Green SUV of the Year 2024™”
  • Green Car Journal je autoritativni američki časopis koji se od 1992. godine bavi odnosom automobila, energije i okoliša.
  • Litij-ionska baterija od 15,5 kWh s električnim motorom od 90 kW omogućuje električni doseg veći od 78 km u gradovima i više od 595 km ukupnog dosega.
  • Standardni Q4 pogon na sve kotače u kombinaciji s 1,3-litrenim benzinskim motorom s turbopunjačem koji pokreće prednje kotače i električnim motorom koji pokreće stražnje kotače.


Časopis Green Car Journal dodijelio je automobilu Alfa Romeo Tonale titulu “Green SUV of the Year 2024™”. Tonale je prvi C-SUV tvrtke Alfa Romeo, dostupan s Plug-In Hybrid tehnologijom i standardnim Q4 pogonom na sva četiri kotača, posebno dizajniranim za maksimalnu trakciju i sigurnost. Urednici Green Car Journala cijenili su Tonaleov talijanski stil, dinamiku vožnje, funkcionalnost i interijer visoke tehnologije.

 

"Alfa Romeo Tonale nudi uzbudljiv i sportski način vožnje električnog vozila", rekao je Ron Cogan, urednik i izdavač časopisa Green Car Journal i GreenCarJournal.com. “Prvih 78 km vozite elegantno i kultno talijansko električno vozilo s nultom emisijom. Osim toga, ako dnevne potrebe zahtijevaju i daljnje putovanje, hibridni pogonski sklop Plug-In Q4 ima ukupni doseg vožnje veći od 595 km i pruža ispunjeno putovanje bez brige o potrebi punjenja.”

 

Alfa Romeo Tonale je najučinkovitiji Plug-In Hybrid Q4 C-SUV u segmentu. Napredni sustav pogona koristi 1,3-litreni četverocilindrični motor s turbopunjačem i 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, koji osigurava vuču na prednjim kotačima.

Njegova učinkovitost i performanse također su ojačane i osigurane u električnom načinu rada litij-ionskom baterijom od 15,5 kWh koja pokreće električni motor s vršnom izlaznom snagom od 90 kW i okretnim momentom od 250 Nm. Ukupna snaga je najbolja u klasi: 280 konjskih snaga.

 

“S najboljom snagom u klasi od 285 i punim električnim dosegom od više od 78 km, Tonale je savršen primjer kako Alfa Romeo želi kombinirati učinkovitost s karakterističnim sportskim karakterom po kojem je marka Alfa Romeo poznata.” rekao je Larry Dominique, SVP, šef Alfa Romeo North America. “Tonale je samo prvi korak na putu elektrifikacije brenda, koji se razvija dok ostaje vjeran prepoznatljiv talijanski DNK i stil koji naši kupci vole.”

 

O Green Car Journalu

 

Nagrađivani časopis Green Car Journal fokusira se na odnos između automobila, energije i okoliša od 1992. Digitalno izdanje najnovijeg broja časopisa – koje sadrži detaljan pogled na prednosti i razlike hibridnih, plug-in hibridnih i baterijskih električnih vozila – može im se pristupiti putem poveznice na GreenCarJournal.com