JAMSTVO ALFA ROMEO

24-mjesečno tvorničko jamstvo

 

Jamstvo traje 24 mjeseca od datuma isporuke vozila kupcu, bez ograničenja kilometraže. Prema ovom jamstvu, proizvođač posredstvom ovlaštenog servisera dužan je vratiti učinkovitost dijelova neispravnih ili neučinkovitih zbog kvara nastalog  tvorničkom greškom, zamjenom originalnim Alfa Romeo zamjenskim dijelovima ili popravkom.

 

Popravke u okviru jamstva obavlja ovlaštena Alfa Romeo servisna mreža i uključuju:

 

  • popravak ili zamjenu neispravnog dijela
  • troškove rada potrebnog za zamjenu ili popravak
  • sve tekućine i potrošni materijal potrebne za popravak

 

Tvorničko jamstvo od 24 mjeseca ne pokriva kvarove ako su nastali kao posljedica:

 

  • neovlaštenog modificiranja , popravaka ili održavanja u neovlaštenim servisnim radionicama;
  • propuštenih redovnih servisa koje je propisao proizvođač a koji su navedeni u knjižici "Upute za uporabu i održavanje vozila" koja se daje uz vozilo ili se može pronaći na web stranicama;
  • nemara, prometne nesreće, nepravilne uporabe koja je dovela do kvara, sudjelovanja u utrkama, popravka vozila neoriginalnim rezervnim dijelovima itd..;

 

Jamstvo ne pokriva nedostatke koji proizlaze iz normalnog trošenja.

To se posebno odnosi na zamjenu ili dopunu ulja i drugih tekućina te zamjenu sljedećih dijelova:

-svjećice, grijači , filtri, stazni i zupčasti remeni, spojka, kočioni diskovi i kočione pločice, obloge kočnica i bubnjevi kočnica stražnjih kočnica, amortizeri, osigurači, žarulje, metlice brisača, završni dio ispušnog sustava.

 

Jamstvo na boju karoserije  je 24 mjeseci.

 

Vozilo ima jamstvo na tvorničke nedostatke na vanjski sloj boje karoserije u trajanju od 36 mjeseci od datuma predaje vozila kupcu (detaljan podatak provjerite u vašoj jamstvenoj knjižici). Jamstvo obuhvaća ponovno lakiranje u mjeri u kojoj je to potrebno za otklanjanje utvrđene tvorničke nepravilnosti i u skladu s uvjetima utvrđenima proizvođačevim uputama.

Jamstvo ne boju karoserije ne pokriva:

  • posljedice oštećenja zaštitnog sloja boje, kao što su ogrebotine i druga mehanička oštećenja te vanjsko kemijsko djelovanje;
  • oštećenja koja nisu povezana s proizvodnim procesom ili su posljedica lošeg održavanja;
  • posljedice popravaka karoserije vozila koje je izvela radionica koja ne pripada ovlaštenoj Alfa Romeo servisnoj mreži.

Upute o pravilnom održavanju karoserije navedeni su u knjižici "Upute za uporabu i održavanje vozila", molimo vas da ih pažljivo pročitate.

Ogrebotine i oštećenja boje tako duboka da dolaze do samog lima moraju se popraviti što je prije moguće kako bi se osiguralo da ne dođe do korozije. Svi popravci karoserije, moraju se obavljati profesionalno i u skladu s tehničkim uputama proizvođača.

Sa vanjske boje potrebno je pažljivo ukloniti ostatke industrijske prašine, sitnih metalnih čestica iz zraka ili s ceste ili kemikalija, mrlje od katrana, mrtvih insekata, ptičjeg izmeta itd.

Izbjegavajte parkiranje vozila pod drvećem (zbog sjemenki, smola, voća ili lišća koje sadrže kemijske tvari štetne za lak).

Tijekom točenja tekućine pazite da ne prolijete gorivo, motorno ulje, kočionu tekućinu, tekućinu za hlađenje motora, elektrolit baterije po karoseriji.

Zimi, osobito na kraju zimske sezone, pobrinite se da se šasija i unutrašnjost blatobrana dovoljno često budu oprane mlazom vode,

Održavajte motorni prostor čistim cijelo vrijeme. Na kraju zimske sezone provjerite je li motorni prostor pažljivo opran kako biste uklonili ostatke soli ili kemikalija.

Pranje vozila smatra se normalnim održavanjem karoserije,  pažljivo rukujte strojem za visokotlačno pranje kako mlaz vode ne bi oštetio lak. Učestalost pranja trebala bi odgovarati načinu uporabe vozila i vremenskim uvjetima u kojima se vozilo koristi.

 

Jamstvo protiv prohrđavanja karoserije, na većini modela traje 8 godina uz uvjet provedbe godišnjih preventivnih pregleda karoserije.

 

Jamstvo se sastoji od popravka i/ili zamjene bilo kojeg originalnog karoserijskog elementa perforiranog korozijom nastalom tvorničkom greškom proizvoda i vrijedi 8 godina (točan rok jamstva za vaše vozilo vidite u jamstvenoj knjižici) od datuma predaje vozila kupcu.

 

Ostvarivanje jamstvenih prava:

 

Ako ste uočili kvar ili neispravnost  odmah se obratite ovlaštenom servisu po vašem izboru. Nakon popravka, vozilo će biti isporučeno u besprijekornom tehnički i funkcionalno ispravnom stanju. Cijeli postupak u okviru jamstvenog popravka u cjelini je besplatan. Prilikom obavljanja takve usluge popravka u ovlaštenom servisu u prijemu servisa predajte jamstvenu  knjižicu vašeg vozila koja predstavlja osobnu kartu vozila.

 

Ostvarivanje jamstvenih prava  u inozemstvu.

 

Sve usluge u jamstvenom roku pružaju svi ovlašteni servisi u Hrvatskoj, a također pod istim uvjetima i ovlašteni servisi u drugim europskim državama  u skladu s tehničkim uputama i prema normama koje je propisao proizvođač.

 

Napomena: Jamstveni uvjeti različiti su od vozila do vozila te podložni promjenama tako da točne jamstvene uvjete za vaše vozilo možete pronaći u jamstvenoj knjižici koju ste dobili s vašim vozilom.