NA AUTONIS DESIGN AWARDS, ALFA ROMEO GIULIA I STELVIO PROGLAŠENI SU NAJLJEPŠIMA U SVOJIM KATEGORIJAMA

  • Alfa Romeo je i ove godine uspješan na natjecanju u dizajnu autonis koji održava stručni časopis auto motor und sport.
  • U kategoriji “srednje veličine” (mid-size car) dominirala je Alfa Romeo Giulia s više od 66% glasova.
  • Alfa Romeo Stelvio je pobijedio u kategoriji velikih SUV/off-road vozila.
  • U glasanju je sudjelovalo 14.500 čitatelja, uključujući više od 100 automobila podijeljenih u 12 kategorija

 

Njemački automobilistički časopis auto motor und sport i ove je godine svojim čitateljima postavio važno pitanje: “Koji je najljepši automobil?” Odgovor nije mogao biti jasniji: Alfa Romeo Giulia i Alfa Romeo Stelvio osvojili su nagrade u kategorijama “automobil srednje veličine” (mid-size car) i “SUV/terensko vozilo” (SUV/off-road vehicle).

U izdanju renomirane nagrade za dizajn autonis za 2023., časopis auto motor und sport pitao je svoje čitatelje može li dizajn automobila nadahnuti čak i godinama nakon svog predstavljanja. Od svog osnutka, Alfa Romeo temelji svoj dizajn na konceptu "bezvremenske ljepote". Stoga ne čudi kako je više od 14.500 čitatelja glasalo za talijansku marku.

 

Nedavno obnovljena i već nagrađivana sportska limuzina Alfa Romeo Giulia pobijedila je u kategoriji "automobila srednje veličine" (mid-size car), s udjelom glasova od 66,4%. U kategoriji "veliko SUV/terensko vozilo" (SUV/off-road vehicle), Stelvio - također obnovljen u smislu stila i tehnologije - osvojio je prvo mjesto s 39,7% glasova.

 

Alejandro Mesonero, voditelj dizajna, Alfa Romeo: “Počašćeni smo i oduševljeni što su Giulia i Stelvio još jednom dobili ovo veliko priznanje autonisa za svoj dizajn u verziji modela 2023. Zahvalnost čitatelja auto motor und sporta puno nam znači. Uzvraća predanost i strast kojoj je težio Alfa Romeo Centro Stile, s jasnim ciljem da svojim kupcima ponudi prepoznatljiv dizajn koji može zadržati svoju privlačnost tijekom vremena uz snažan identitet.”

 

Niccolò Biagioli, šef marke u Njemačkoj, preuzeo je gongove na ceremoniji dodjele nagrada, u sklopu auto motor und sport događaja u Stuttgart Messe.

“Sjajno je vidjeti koliko je cijenjen i snažan dizajn Alfa Romea u Njemačkoj. Iskreno zahvaljujem ne samo čitateljima časopisa auto motor und sport, već i našem dizajnerskom timu Alfa Romeo Centro Stile u Torinu. Tradicija izvrsnosti naših dizajnera svakom Alfa Romeu daje osebujan karakter i prenosi nepogrešiv stil marke. Radujem se budućnosti i nadolazećim projektima koje ćemo predstaviti našim obožavateljima u Njemačkoj.”

 

U prethodnim izdanjima autonisa, čitatelji auto motor und sporta više puta su izrazili svoju zahvalnost dizajnu Alfa Romea, te su nagradili automobile Alfa Romeo Giulietta, MiTo, Tonale i prethodna izdanja Giulie i Stelvia titulom "najljepši automobil" (the most beautiful car). U izdanju 2023., 18. od početka natjecanja, bilo je više od 100 automobila koji su se natjecali u 12 različitih kategorija.