Legenda zaslužuje slavlje. Alfa Romeo lansira “33 Stradale Day”

  • Alfa Romeo lansira "33 Stradale Day", posebno kako bi proslavio "33." Kultni broj, izvanredan automobil, priča o automobilskoj strasti: sve će to prirodno biti uklopljeno u raspored slavlja marke.
  • Od pokretanja projekta 33 Stradale, ova "dvoznamenkasta brojka" preuzela je ključnu i vrlo simboličnu ulogu. U jednom smislu više nego bilo koji drugi: u 2023. globalni komercijalni rast brenda bio je 33% u usporedbi s 2022. 
  • Za prvu proslavu, koja će se održati 3. ožujka, Alfa Romeo Centro Stile je objavio nove i ekskluzivne fotografije 33 Stradale u nekonvencionalnoj Blu Reale (royal blue - kraljevsko plavoj) boji, boji karoserije koja evocira njegovu slavnu prošlost.

 

Godina 2023. će ući u anale kao godina 33 Stradale: legende, simbola koji utjelovljuje sve vrijednosti jednog od najlegendarnijih sportskih brendova u povijesti svjetskog automobilizma. Broj 33 postao je simbol identiteta, a u njegovu čast Alfa Romeo najavljuje osnivanje “33 Stradale Day”. Počevši od 3. ožujka 2024., cilj ove obljetnice je postati dan koji će se slaviti zajedno sa svim entuzijastima diljem svijeta i njihovih više od 250 klubova koji dijele strast prema brendu.

 

Simboličan datum, 3/3, ponajviše da podsjetimo na ime novog automobila fuoriserie ('izrađenog po narudžbi') Alfa Romea, autentičnog 'manifesta' sposobnosti talijanske marke – sada i u budućnosti – u smislu stila i vozačkog iskustva. Proizveden u samo 33 ekskluzivna primjerka, za 33 obožavatelja marke, novi coupé s dva sjedala spaja nasljeđe i budućnost, a proizvodi se prema jedinstvenom zanatskom procesu s najvišim standardima kvalitete i opsesivnom pažnjom za detalje.

 

33 je postao lajtmotiv za marku. Više unikatna nego rijetka slučajnost, broj 33 također se može naći u komercijalnim rezultatima Alfa Romea za 2023.: globalno, marka je porasla za 33% u usporedbi s 2022., jedinstvena slučajnost koja je, čini se, stvorena posebno za proslavu ponovnog lansiranja ikone iz 1960-ih.

 

Ali to nije sve. Vraćajući se u prošlost, broj 33 poprima dodatnu simboličnu i slavljeničku vrijednost.
 

U lipnju 2021. – prije 33 mjeseca – Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport iz 1929. pobijedio je na povijesnoj izvedbi 1000Miglia, povijesnog natjecanja koje je Enzo Ferrari nazvao "najljepšom automobilskom utrkom na svijetu".
 

Da se vratimo dalje u povijest: 1933. je bila godina sportske slave, kada je Alfa Romeo dominirao sportskim natjecanjima, a njegov grb fascinirao i osvojio srca svih ljubitelja utrka. Poznati par Nuvolari i Compagnoni osvojio je Mille Miglia u 8C 2300 visokih performansi. U istom je automobilu Antonio Brivio dominirao Targa Florio, najstarijom utrkom izdržljivosti automobila na svijetu, koja se održava na Siciliji. Konačno, još jednom u istom veličanstvenom trkaćem automobilu, dvojac Nuvolari-Sommer osvojio je 24 sata Le Mansa.
 

Ukratko, 33 je magični broj za Alfa Romeo i njegove obožavatelje ove godine. Za prvi “33 Stradale Day”, Alfa Romeo Centro Stile predstavi je nove službene fotografije koje prikazuju automobil u ekskluzivnom i evokativnom Blu Reale izgledu, koji je već bio dostupan na 33 godine 1967. i jednoj od tri boje karoserije u ponudi, zajedno s klasičnom  bojom Rosso Alfa i sofisticiranijom bojom Rosso Villa d'Este.