ALFA ROMEO F1 TIM ORLEN.
PREDSTAVLJAMO C42

Nakon tjedan dana testiranja u Barceloni, model C42 konačno je otkriven široj javnosti u upečatljivoj kombinaciji boja, crvenoj i bijeloj. Najnoviji adut Alfa Romeo F1 tima ORLEN završni je dio slagalice nužan za iznimno izazovnu sezonu Formule 1.

 

Prvi automobil proizveden u Hinwillu u okviru maksimalnog propisanog budžeta i dizajniran od strane voditelja tima i tehničkog direktora, Jana Monchauxa, C42 potpuno je prilagođen, s novim mogućnostima uvjetovanim novom podlogom, novim paketom za bolju aerodinamičnost i novim 18-inčnim niskoprofilnim gumama. Radi se o trkaćem stroju posebno osmišljenom za pobjede, a pokreće ga novi i poboljšani motor Ferrari.

 

Dizajn potpisuje Centro Stile Alfa Romeo, a crveno-bijelo ruho koje ga resi sjajan je, a opet decentan način na koji je odana počast povijesnim dizajnerskim rješenjima i naslijeđu tvrtki Alfa Romeo i Sauber Motorsport. Motorni prostor obojan je crveno s dijagonalnim poprečnim presjekom za stvaranje još dinamičnijeg dojma. Povijesni natpis Alfa Romeo položen je dijagonalno i malo podsjeća na rane godine 20. stoljeća. A ispod njega je natpis „Tonale”, naziv prvog SUV modela koji je nedavno predstavljen široj javnosti. „Quadrifoglio”, simbol sportskog duha vidljiv je u gornjem dijelu talijanske zastave na stražnjem dijelu spojlera, a stoji ponosno pored naziva „Alfa Romeo”.

 

U rukama deseterostrukog pobjednika, Valtterija Bottasa, i novaka Zhoua Guanyua, prvog vozača Formule 1 iz Kine i jedinog novaka u sezoni 2022. godine, C42 spreman je impresionirati publiku.