ALFA ROMEO TONALE,
SPREMAN ZA STAZU KAO I
VALTTERI BOTTAS I ZHOU GUANYU

• Cijeli Alfa Romeo F1 tim ORLEN okupio se u mjestu La Thuile u Italiji, radi kratkog odmora kako bi se mogli bolje koncentrirati i napuniti baterije prije nadolazeće testne predsezone u Barceloni.

 

• Osim dva nova vozača tima Alfa Romeo, Valtterija Bottasa i Zhoua Guanyua, široj javnosti predstavljen je i Tonale, prvi kompaktni elektrificirani SUV marke. Model je nedavno otkriven međunarodnim predstavnicima medija, a predstavlja definiciju preobrazbe marke Alfa Romeo i novi iskorak ka eri bolje povezivosti i elektrifikacije.

 

Zadnjih nekoliko dana Alfa Romeo F1 tim ORLEN svoje dane stanke prije predsezone proveo je u prekrasnom mjestu La Thuile u Alpama. U klimatskom okruženju koje potiče koheziju i koncentraciju, tim je bio fokusiran na razvoj strategija za ostvarenje ciljeva kojih ih čekaju u nadolazećoj sezoni. Za posao su bili zaduženi izvršni direktor tvrtke Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, i voditelj Alfa Romeo F1 tima ORLEN, Frédéric Vasseur, a pomoć su im pružali cijela Uprava zajedno s timom zaduženim za komunikacije.

 

Tamo su, naravno, bili i novi vozači, Valtteri Bottas i Zhou Guanyu, pristigli ove sezone kako bi sjeli za upravljač novog modela jednosjeda C42, spremni na stazu prenijeti svu strast kao rezultat produktivnog timskog rada. Sezona 2022. obiluje uzbudljivim izazovima i donijet će velike promjene, koje su nužne u skladu s novim propisima koji su vrlo izazovni. Kao počasni gost, samo nekoliko dana nakon službenog predstavljanja međunarodnim medijima, u Italiji je premijerno predstavljen Tonale, prvi kompaktni elektrificirani SUV, kako bi se obilježila važna preobrazba marke. I dalje odan svom DNA kodu, ponosno predstavljajući talijansku srčanost i sportskih duh koji se njeguje od 1910. godine, Tonale proživljava radikalne promjene unutar tvrtke Alfa Rome i spreman je za novu eru koja iziskuje bolju povezivost i elektrifikaciju. Nepogrešiv talijanski dizajn iznimno je vjeran izvornom konceptu od kojeg potječe. Tehnološka rješenja su najnaprednija, kao i mogućnosti povezivanja, a i tu je i novi Infotainment sustav. Tvrtka Alfa Romeo je za model Tonale razvila jedinstvena i ekskluzivna tehnička rješenja kako bi dodatno unaprijedila njegov DNA kod, a kupcima pružila jedinstven osjećaj pri vožnji karakterističan za marku, pazeći pritom na sve sitnice i stremeći najvišim razinama kvalitete. Tonale jamči iskonski elektrificirano iskustvo pri vožnji: u njemu se po prvi put pojavljuje potpuno novi hibridni sustav s turbopunjačem promjenjive geometrije, karakterističan za marku Alfa Romeo, koji može pogoniti kotače čak i kad je motor s unutarnjim izgaranjem isključen. Verzija Plug-in Hybrid Q4 snage 275 ks s pogonom na sva četiri kotača najbolja je u klasi, s dosegom vožnje u električnom načinu rada do 80 km* (gradski ciklus) te najsnažniji i energetski najučinkovitiji automobilom u asortimanu. Tvrtki Alfa Romeo kupci su uvijek na prvom mjestu i oko njih se sve vrti. Kvaliteta proizvoda i usluge podignuta je do najviših razina kako bi se kupcima pružilo novo iskustvo. Ako želite saznati više o tome, kao i za više informacija o modelu Tonale, posjetite sljedeću poveznicu: Link

 

La Thuile, poznat kao „divlja strana” Mont Blanca, vrelo je netaknute prirode i savršeno planinsko utočište daleko od vreve i buke svakodnevnog života. Na takvim se mjestima ljudi mogu povezati s prirodom i iskoristiti njene moći regeneracije i iscjeljenja, pa je ujedno i savršeno mjesto za okupljanje Alfa Romeo tima.
Planinski prizori koji oduzimaju dah u kombinaciji s karakterističnim talijanskim gostoprimstvom i već tradicionalna izvrsnost najbolji su mogući recept.

 

* Privremene vrijednosti koje još nisu homologirane