GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED 2022:
TRI PREMIJERNA PREDSTAVLJANJA ZA ALFA ROMEO

Goodwood Festival of Speed najveća je manifestacija i proslava motosporta i kulture uživanja u automobilima na svijetu. Ove godine Alfa Rome uključen je u događaj s prekrasna tri nova modela, Tonale Hybrid, Giulia i Stelvio Estrema, prvim specijalnim serijama koje će biti dostupne širom svijeta. Za upravljačem modela Tonale Hybrid specijalni je gost: Guanyu Zhou, vozač Alfa Romeo F1 tima ORLEN, koji je u subotu dovršio brdsku etapu utrke na dionici od 1,16 milja.

Tonale Hybrid simbol je metamorfoze marke i prelaska u novu eru obilježenu elektrifikacijom. Prvi je elektricifirani C-SUV marke Alfa Romeo, s istim DNK kodom koji u sebi nose sva vozila Alfa Romeo. Istovremeno, Tonale je i tehnološki najnapredniji ikad proizveden model vozila Alfa Romeo. Zapravo, prvi je automobil ikad opremljen NFT digitalnim certifikatom, najnaprednijim mogućnostima povezivanja i inovativnim Infotainment sustavom s ugrađenim glasovnim pomoćnikom Amazon Alexa. Za vozača modela Tonale Hybrid tvrtka Alfa Romeo odabrala je vozača iz Alfa Romeo F1 tima ORLEN, Guanyua Zhoua, prvog vozača u povijesti Formule 1 koji je Kinez. Na manifestaciji GoodWood Zhou se susreo s obožavateljima Formule 1 i privlačio je pažnju svih obožavatelja koji su posjetili manifestaciju.

Još jedna britanska premijera modela Alfa Romeo bila je specijalna serija Estrema. Giulia i Stelvio „Estrema” prva su specijalna serija automobila na svijetu koja utjelovljuje sva najveća postignuća u pogledu tehničkog napretka i dinamike pri vožnji. Ne odstupajući od svojih korijena, ova vozila donose sve najbolje od modela Quadrifoglio u svakodnevni život.