PREDSTAVLJAMO SERIJU „ESTREMA”:
ZA ISKONSKE LJUBITELJE VOŽNJE

Alfa Romeo predstavlja modele Giulia i Stelvio u seriji „ESTREMA”, prvoj specijalnoj seriji automobila na svijetu koja utjelovljuje sva najveća postignuća u pogledu tehničkog napretka i dinamike pri vožnji. Duh modela Quadrifoglio oživljen u vozilu za svakodnevnu vožnju, koji donosi onaj poseban, sportski osjećaj pri vožnji.

 

Serija je po prvi put široj javnosti predstavljena u Hinwilu, gdje je sjedište Alfa Romeo F1 tima ORLEN, a rezultat je neprekidne intenzivne suradnje između tvrtke Alfa Romeo i njenog partnera, tvrtke Sauber Motorsport, s jednim zajedničkim ciljem: maksimalno iskoristiti znanja stečena u Formuli 1 u potrazi za učinkovitom i naprednom održivom tehnologijom koja nikad ne prestaje i koja predstavlja ključno područje razvoja u budućnosti marke.

 

Novi aktivni ovjesi u osnovnoj su opremi, a budući da se lako prilagođavaju uvjetima i stilu vožnje svakog vozača, aktivno doprinose izvanrednoj udobnosti pri vožnji a da pritom ne utječu negativno na sportski osjet pri upravljanju i ne kvare užitak pri vožnji. Osim toga, mehanički samoblokirajući diferencijal (također u osnovnoj opremi) jamči stabilnost i visoku razinu kontrole u svim uvjetima držanja ceste te ravnomjerno raspodjeljuje moment i trakciju pri izlasku iz zavoja, pri velikim brzinama i tijekom ubrzavanja.

 

Sportski izgled bez puno „težine” serija „ESTREMA” može zahvaliti brojnim elementima koji su izrađeni od karbonskih vlakana.

 

Modeli Giulia i Stelvio iz serije „ESTREMA” dolaze u kombinaciji s 2.0 Turbo benzinskim motorom snage 280 ks ili 2.2 Turbo dizelskim motorom snage 210 ks, a oba su motora uparena s 8-brzinskim mjenjačem i sustavom pogona na sva četiri kotača Q4. Navedenu kombinaciju savršeno nadopunjuje sustav ozvučenja s 14 zvučnika Harman Kardon.

 

Projekt „ESTREMA” serija je vozila posebno namijenjenih iskonskim zaljubljenicima u vožnju koji su u vječitoj potrazi za emocijama koje osjećaju za upravljačem, pravim znalcima koje manje zanima čista estetika, a više privlače tehnička rješenja koja mogu pružiti savršenu usklađenost i izvrsnu dinamičnost pri vožnji.