Alfa Romeo 33 Stradale, zvijezda izbora „Novi automobil godine 2024.“

  • S 44,5% glasova, čitatelji časopisa Quattroruote dodijelili su posebnu nagradu "Dream" fascinantnom superautomobilu Alfa Romeo 33 Stradale.
  • Proizveden u samo 33 ekskluzivna primjerka, koja su već rasprodana, novi "dvosjed" coupé spaja naslijeđe marke i budućnost kao simbol plemenitog talijanskog sportskog duha.


Novi Alfa Romeo 33 Stradale trijumfirao je u godišnjem natjecanju koje održava časopis Quattroruote od 2000. godine. S nevjerojatnih 44,5% glasova, ekskluzivni "dvosjed" osvojio je posebnu nagradu u kategoriji Dream, potvrđujući privlačnost prema narudžbi napravljenog modela automobila i temeljenog na hrabrosti da se sanja.

Sada u svojoj 25. godini, od 2022. prestižno natjecanje – koje je osvojio Alfa Romeo – dodjeljuje tri posebne nagrade, u kategorijama Concept, Dream i Lifestyle. Kandidati su sportski automobili ili posebne serije, zbog žalbe isključeni iz užeg izbora za nagradu "Novi automobil godine" (New Car of the Year), željenu titulu koju je talijanska marka osvojila nekoliko puta za 147 (2001.), MiTo (2009.), Giulietta (2011), Giulia (2017), Stelvio (2018) i Tonale (2023).

U svakoj od tri posebne kategorije, uredništvo Quattroruotea odabire četiri automobila i poziva svoje čitatelje da daju svoj glas na web stranici časopisa i kanalima društvenih medija. Novi Alfa Romeo 33 Stradale odnio je nadmoćnu pobjedu, ispred tri superautomobila renomiranih svjetskih marki.

Proizveden u samo 33 ekskluzivna primjerka, koja su već rasprodana, novi 33 Stradale je konstruiran da bude jedinstveno, jednokratno umjetničko djelo, zahvaljujući neviđenoj razini prilagodbe. Novi superautomobil Alfa Romeo proizveden je u suradnji s proizvođačem Touring Superleggera prema jedinstvenom zanatskom procesu, najvišim standardima kvalitete i opsesivnom pažnjom za detalje.

Njegov cilj je pružiti najuzbudljivije iskustvo vožnje i besmrtni šarm ikone vrlo uskom krugu entuzijasta, koji su vjerovali u projekt od samog početka. Novi 33 Stradale nastao je u novoosnovanoj tvrtki Alfa Romeo “Bottega”, gdje su dizajneri, inženjeri i povjesničari marke najprije slušali potencijalne kupce, a zatim zajedno proizveli automobil, na potpuno isti način kao u renesansnim radnjama obrtnika i u radionicama 1960-ih. renomiranih talijanskih proizvođača karoserija.

Raffaele Russo, Alfa Romeo Country Manager, Italija izjavio je: “Ponosni smo što smo primili ovu prestižnu nagradu koju su novom 33 Stradale dodijelili čitatelji Quattroruotea, pravi entuzijasti i stručnjaci za međunarodni automobilizam. Da biste ostvarili san, bitan sastojak je dobra doza hrabrosti i mrvica zdravog ludila. Isti recept rezultirao je 33 Stradaleom iz 1967., koji i dan danas mnogi smatraju jednim od najljepših automobila ikada. S istom odvažnošću i vizijom, Alfa Romeo je sada stvorio novi 33 Stradale, "manifest" sposobnosti talijanske marke - sada i u budućnosti - u smislu stila i iskustva u vožnji.”