1000 MIGLIA 2022,
ZAPOČELA JE NALJEPŠA AUTOMOMOBILISTIČKA UTRKA NA SVIJETU

Počela je 40. utrka 100 Miglia. Također poznata pod nazivom „najljepša automobilistička utrka na svijetu”, startna linija ove utrke krenula je iz grada Brescia 15. lipnja, a tamo će i završiti 18. lipnja. Točke zaustavljanja na ruti utrke bit će na nekim od najšarmantnijih lokacija u Italiji. Za ovogodišnje izdanje konvoju utrke po Italiji pridružilo se 400 neprocjenjivih „vintage” automobila. 

 

Kao i obično, Alfa Romeo je sama kruna događaja i sa 50 svojih automobila na startnoj liniji predstavlja naslijeđe i budućnost. Iz privatne kolekcije marke dolaze tri rariteta: 6C 1500 Super Sport iz 1928. godine, 1900 Sport Spider iz 1954. i 1900 Super Sprint iz 1956. Za upravljačem ovih triju dragulja izvanredni su timovi. U prvom je vozilu par s više osvojenih naslova, Giovanni Moceri i Valeria Dicembre, u drugom su Francesco Pirozzi, zaposlenik lakirnice u tvornici Giambattista Vico iz mjesta Pomigliano, i Cristina Posta, zaposlenica odjela za sklapanje vozila iz tvornice Cassino kao suvozačica, dok se u trećem vozilu, 1900 Sport Spider, za naslov bore Alessandro Alunni Bravi, izvršni direktor tvrtke Sauber Motorsport i sportska komentatorica Vicki Piria. 

 

Utrka 1000 Miglia 2022. predstavlja most između prošlosti i budućnost jer, osim klasičnih, na cestu dovodi i aktualne modele automobila, koji će se pridružiti konvoju po najljepšim krajolicima i gradovima širom Italije. Predvodnik konvoja bezvremenskih dragulja marke Alfa Romeo, koji svake godine toplo i s ljubavlju dočekuju obožavatelji tijekom utrke 1000 Miglia, novi je Tonale Hybrid.