ALFA ROMEO GIULIA GTAM
OSVAJA NAGRADU ČITATELJA ČASOPISA
AUTO BILD SPORTSCARS

• Giulia GTAm proglašena je najboljim sportskim automobilom za 2021. godinu prema mišljenju čitatelja časopisa AUTO BILD SPORTSCAR.

• Time je ostvarila značajnu pobjedu u u kategoriji „limuzina i karavana” među brojnim konkurentima.

• Giulia GTAm odaje počast jednom od najuspješnijih trkaćih automobila u povijesti ove talijanske marke.

 

Nepogrešiv talijanski dizajn u kombinaciji s motorom konjske snage 540 ks ono je što je uvjerilo čitatelje časopisa AUTO BILD SPORTSCARS da glasaju za nju. Model Giulia GTAm, najsnažniji automobil koji je tvrtka Alfa Romeo ikad proizvela, proglašen je najboljim sportskim automobilom za 2021. prema mišljenju čitatelja časopisa „AUTO BILD SPORTSCARS”. Čitatelji su u anketi mogli glasati za ukupno 109 aktualnih modela sportskih automobila. Giulia GTAm osvojila je najviše glasova i pobijedila u kategoriji „limuzina i karavana”.

 

Prošle su godine čitatelji časopisa AUTO BILD SPORTSCARS odabrali model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Ove je godine na red za pobjedu došla Giulia GTAm. Veliko je to postignuće na koje je ova talijanska marka iznimno ponosna. Obje nagrade jasno pokazuju koliko njemački ljubitelji sportskih automobila cijene marku Alfa Romeo.

 

Proizveden u limitiranoj količini od 500 komada, model Giulia GTA (što je naširoko poznata kratica za „Gran Turismo Alleggerita” ili lakšu kategoriju Grand tourer modela) odaje počast jednom od najlegendarnijih automobila u slavnoj povijesti ove marke, modelu Giulia Sprint GTA iz 1965. Zahvaljujući upotrebi iznimno laganih materijala, težina modela Giulia GTA smanjena je za do 100 kg u odnosu na težinu modela Giulia Quadrifoglio, a dolazi u kombinaciji s unaprijeđenom verzijom 2.9 V6 Bi-Turbo motora Alfa Romeo, snage 540 ks i s najboljom izlaznom snagom u klasi (187 ks/l). Performanse ovog modela također su izvanredne, kako po pitanju prolaznog vremena na stazi tako i u pogledu ubrzanja. Aerodinamičke značajke posebno su prilagođene i projektirane, a utemeljene su na iskustvu i stručnosti koje je tvrtka stekla u natjecanju Formule 1 i rezultat su skladne suradnje s tvrtkom Sauber Engineering.