Alfa Romeo Logo

Modeli

TRIJUMF MARKI ABARTH I ALFA ROMEO NA NAGRADNOM NATJEČAJU „SPORT AUTO AWARD 2017” U NJEMAČKOJ


Čitateljima časopisa „Sport Auto” najviše se sviđa Abarth 695 biposto.

• Model Alfa Romeo Giulia također je osvojio dvije nagrade na nagradnom natječaju „Sport Auto AWARD 2017”.

 

Ukupno 234 modela natjecala su se u 25 kategorija na 25. izdanju nagradnog natječaja „Sport Auto AWARD 2017”. Ukupno je 13.211 čitatelja glasovalo i izrazilo svoju ljubav prema sportskim automobilima kao što su Abarth 695 biposto i Alfa Romeo Giulia.

Posebno valja istaknuti najsnažniji proizvodni model Abarth ikad koji je pobijedio u svojoj kategoriji na nagradnom natječaju „Sport Auto AWARD 2017”. Snaga automobila od 139 kW (190 ks) i brojni trkaći sastavni dijelovi razlog su toga što se popeo na vrh ljestvice popularnosti.

Čitatelji poznatog njemačkog časopisa „Sport Auto” odabrali su i model visoke klase Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio snage 510 ks kao najbolji u kategoriji uvoznih „proizvodnih limuzina/karavana cijene do 100.000 eura”. Na popisu uvoznih automobila, model Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Veloce bio je, prema odabiru čitatelja, na samom vrhu u kategoriji „proizvodnih limuzina/karavana cijene do 50.000 eura”. Obje su verzije modela Giulia bile najbolje u svojoj kategoriji, iznad njemačkih konkurenata.

 

Čitateljima časopisa „Sport Auto” najviše se sviđa Abarth 695 biposto

Čitatelji časopisa „Sport Auto” su odlučili: najviše im se sviđa Abarth 695 biposto. Na nagradnom natječaju „Sport Auto AWARD 2017” odabrali su najekstremniji i najsnažniji proizvodni model Abarth u kategoriji uvoznih „malenih proizvodnih automobila”. S motorom s turbopunjačem snage 190 ks i brojnim trkaćim sastavnim dijelovima, Abarth 695 biposto zauzeo je drugo mjesto u ukupno poretku u svojoj kategoriji, iznad njemačkih konkurenata.

„U segmentu sportskih automobila Abarth 695 biposto dobro se držao u odnosu na snažnu konkurenciju. Pobjeda u tom segmentu samo je još jedna potvrda uspješnosti naše strategije primjene tehnologija iz trkaćih sportova u proizvodnim linijama vozila. „Rođen za trkaće staze i život na cesti” nama je više od slogana”, kazao je na ceremoniji dodjela nagrada u Stuttgartu Harald Koch, voditelj marke Abarth.

Ne slučajno, Abarth 695 biposto najviše se od bilo kojeg drugog modela marke s oznakom škorpiona približio nečemu što bi udovoljilo zahtjevima „trkaćeg automobila za legalne cestovne utrke”. 1,4-litreni motor s turbopunjačem ima snagu od 190 ks pri 5750 o/min. Talijanski dvosjed teži samo 997 kilograma, postiže ubrzanje od nula do 100 km/h za samo 5,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 230 km/h.

Znanje marke Abarth iz motosporta očituje se i u aerodinamičkim performansama automobila koji ima karbonske sastavne dijelove, opcijski polikarbonatna bočna stakla, ispušni sustav razvijen u suradnji sa stručnjakom za utrkivanje, markom Akrapovic®, Brembo® kočnice visokih performansi i sportski ovjes s mogućnošću namještanja po visini te 18-inčne naplatke od lake legure OZ®. Čista funkcionalnost jasno je vidljiva i u kokpitu. Vozač i putnici mogu uživati u udobnim i sigurnim trkaćim sjedalima „Abarth Corsa by Sabelt®” sa sigurnosnim pojasevima s učvršćenjem u četiri točke. Titanski stup iza sjedala povećava torzijsku krutost  čitavog vozila, a mreža pričvršćena na sjedala služi za odlaganje kaciga.

A sportski geni modela Abarth 695 biposto vidljivi su i kod mjenjača. Svjetski prvak u segmentu sportskih automobila, trkaći mjenjač s pet brzina „dog-ring” dostupan je opcijski, a vozačima omogućuje da iskuse brzo mijenjanje brzina bez pritiskanja spojke. Mjenjač dolazi u kombinaciji s mehaničkom lamela-blokadom za optimalni pogon. Ta tehnologija modelu Abarth 695 biposto donosi savršenu kombinaciju visokih performansi za cestovnu vožnju, uz osobnost trkaćeg automobila.

 

Model Alfa Romeo Giulia također je osvojio dvije nagrade na nagradnom natječaju „Sport Auto AWARD 2017”

Nagrade koje dodjeljuje časopis „Sport Auto”, najbolji automobilski časopis u Njemačkoj, odnose se isključivo na sportske cestovne automobile. „Iznimno smo ponosni što smo osvojili, ni više ni manje, nego dva naslova s modelom Alfa Romeo Giulia”, kazala je voditeljica marke Rebecca Reinermann na ceremoniji dodjela nagrada u Stuttgartu. Model visoke klase Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, s benzinskim motorom V6 s turbopunjačem snage 510 ks, pobijedio je u kategoriji uvoznih „proizvodnih limuzina/karavana cijene do 100.000 eura”. Model Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo Veloce, s benzinskim motorom s turbopunjačem snage 280 ks pod poklopcem motora, proglašen je najboljim uvoznim automobilom u kategoriji „proizvodnih limuzina/karavana do 50.000 eura” od strane čitatelja časopisa „Sport Auto”.

Oba modela Alfa Romeo Giulia također su među najboljima u ukupnom poretku u svojim kategorijama. Svaki od njih zauzeo je treće mjesto i time potukao većinu njemačkih konkurenata u poznatoj anketi provedenoj među čitateljima. „Čitatelji časopisa „Sport Auto” uglavnom su ocjenjivali dinamičke značajke svakog od natjecatelja. Zato su oba modela Alfa Romeo Giulia dobila najviše glasova”, nadodala je Rebecca Reinermann.

Talijanske sportske limuzine namijenjene su ljudima koji traže automobile visokih persformansi snažne osobnosti. Alfa Romeo Giulia udovoljava tim zahtjevima svojim tipično talijanskim dizajnom, snažnim motorima, karoserijom, pogonskim sklopom i dijelovima ovjesa izrađenim od lake legure i karbonskih vlakana, savršenom raspodjelom opterećenja (gotovo 50:50 na prednjoj i stražnjoj osovini) te, između ostalog, visokim omjerom snage i mase.

 

1254x6001254x600_160510_Alfa-Romeo_Giulia-Quadrifoglio_02
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.