Alfa Romeo Logo

Modeli

Svjetska premijera modela Alfa Romeo Tonale: La Metamorfosi


  • Alfa Romeo s ponosom predstavlja Tonale, model koji označava preobrazbu marke.
  • Digitalnu svjetsku premijeru koju su nazvali La Metamorfosi možete pogledati na poveznici.

Marka Alfa Romeo, koja od 1910. godine u svojoj DNK nosi plemenitost talijanskog sportskog duha, s modelom Tonale najavljuje radikalnu evoluciju usmjerenu ka novom dobu povezivosti i elektrifikacije.

Ime Tonale znači razvojni kontinuitet modela Stelvio, fascinantni novi put koji vodi do novog cilja: budućnosti. Donosi neizostavan talijanski stil koji vjerno slijedi svoje porijeklo, najnoviju tehnologiju i sustave elektrifikacije; sve to je koncipirano u skladu s karakterom marke. Tonale dolazi s jasnom misijom: nanovo odrediti sportski duh 21. stoljeća.

Proizvodnja novog modela odvija se u Italiji, u obnovljenoj tvornici Giambattista Vico, u mjestu Pomigliano d’Arco blizu Napulja. Tvornica je među najnaprednijima u svijetu automobilske industrije; montažna linija namijenjena proizvodnji modela Tonale izgrađena je najsuvremenijom tehnologijom i s najvišom razinom automatizacije.

Tonale, koji je dugačak 4,53 m, širok 1,48 m i visok 1,6 m, donosi sportsku unutrašnjost i opremljenost najsuvremenijom tehnologijom čiji je cilj omogućiti iznimno vozačko i korisničko iskustvo te sačuvati visoku preostalu vrijednost vozila. Tonale je i prvo vozilo na tržištu čije vlasništvo možete iskazivati s NFT (neprenosivim tokenima, engl. non-fungible token) što je svjetska novost. NFT na temelju tehnologije lanaca blokova podataka i jedinstvenom vezom certificira vozilo pri kupnji, a nakon toga sprema sve podatke o njegovom korištenju i održavanju što mu osigurava autentičnost i zadržava visoku preostalu vrijednost.

Tehnologija sa sustavima ADAS drugog stupnja osigurava sigurnost i udobnost u vozilu. Unutrašnjost je koncipirana na najveću moguću udobnost putnika, s profinjenim osjećajem za detalje i kvalitetu materijala. Vrhunska povezivost i potpuno novi informacijsko-zabavni sustav omogućavaju bežično ažuriranje i integraciju s uslugom Amazon Alexa, a s dva velika TFT zaslona u boji Tonale se ističe u klasi.

Tonale na tržište dolazi kao e-torque hibrid s 1,5-litarskim motorom i 48-voltnim električnim motorom (15 kW (20 KS) i 55 Nm) i sistemskom snagom od 69 kW (130 KS) ili 118 kW (160 KS) te novim sedmerostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom sklopkom ili kao priključni hibrid Q4; oba osiguravaju mogućnosti u vrhu klase. Kod hibridne inačice ekskluzivno je prvi puta korišten posve novi 48-voltni hibridni pogonski sustav koncipiran posebno za marku Alfa Romeo koji može pokretati kotače i kada je motor s unutarnjim izgaranjem isključen.

Inačica priključnog hibrida s pogonom na četiri kotača Q4, s 1,3-litrenim motorom i 90 kW električnim motorom na stražnjoj osovini donosi sistemsku snagu 202 kW (275 KS), a od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,2 sekunde te donosi najbolja svojstva u svojoj klasi, a njezin očekivani doseg u električnom načinu je do 80 km u gradskom ciklusu. Radi se o najjačoj i najučinkovitijoj inačici u ponudi.

Novi Alfa Romeo Tonale donosi vrhunsku tehnologiju, kvalitetu i novo korisničko iskustvo definirano na posve novi način.

news1f
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.