Alfa Romeo Logo

Modeli

PREGLED – 2018 FORMULA 1 ROLEX BRITISH GRAND PRIX


10. runda svjetskog prvenstva FIA Formula 1, od 6. do 8. srpnja 2018.

 

Hinwil, 4. srpnja 2018. – Nakon prolaska kroz cilj i prvih dvostrukih bodova osvojenih za tim na Grand Prix utrci u Austriji prošlog vikenda, tim Alfa Romeo Sauber F1 nastavlja dalje i utrkuje se na britanskoj Grand Prix utrci u Silverstoneu. S bogatom poviješću i iznimno popularna među zaljubljenicima u motosport ova vikend-utrka jedna je od onih kojima se Marcus Ericsson i Charles Leclerc jako raduju. Obojica vozača izjavili su da im velik izazov predstavljaju poznati brzi zavoji na stazi. Nepredvidivi vremenski uvjeti na stazi Silverstone dodatni su izazova kako za vozače, tako i za timove.

 

Tim Alfa Romeo Sauber F1 tog vikenda kada se održava utrka slavi posebnu prigodu – 68. rođendan prve Grand Prix pobjede u natjecanju Formule 1 marke Alfa Romeo koju je ostvario Giuseppe „Nino” Farina s modelom Alfa Romeo GP Tipo 158 „Alfetta” 13. svibnja 1950. u Silverstoneu.

 

Marcus Ericsson (automobil broj 9):

„Silverstone mi je jedna od omiljenih utrka na kalendaru. Staza je dobra kombinacija svega, ali posebice se radijem brzim zavojima. Oni su pravi izazov za vozače, a ja smatram da su takvi zavoji moje snažne točke. Britanski obožavatelji uvijek se okupe u velikom broju, zbog čega je taj događaj još posebniji. Vremenski uvjeti tu uvijek igraju veliku ulogu, a promjenjivi uvjeti dodatno začine stvari. Za mene je to jedan od istaknutih događaja na kalendaru F1 i sjajno je što tamo odlazim s dobrim rezultatom iz Austrije.”

 

Charles Leclerc (automobil broj 16):

Radujem se vožnji u Silverstoneu. To je jako brza staza, a osobno sam veliki ljubitelj brzih zavoja koji su karakteristični za nju. Općenito, jako uživam u vožnji po mokrom. Vrijeme je u Engleskoj poprilično nepredvidljivo pa se nadam da će biti malo kiše kako bi nam utrka bila još izazovnija. To je povijesna utrka i brojni nas strastveni obožavatelji dolaze bodriti uz stazu. Zbog toga je čitava atmosfera tog vikenda još posebnija i jedva čekam da ponovno sjednem za upravljač.”

 

Untitled-5
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.