Alfa Romeo Logo

Modeli

NOVI KONCEPTNI AUTOMOBIL ALFA ROMEO TONALE, SAVRŠEN SPOJ ELEKTRIFIKACIJE, LJEPOTE I DINAMIČNOSTI


  • Konceptni model prvog kompaktnog „plug-in” hibridnog SUV vozila Alfa Romeo premijerno je predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi.
  • Konceptni automobil Tonale pridružuje se rastućem segmentu, a savršeno dočarava ljepotu i izričaj već poznati za marku Alfa Romeo. Radi se kompaktnom SUV vozilu urbanog izgleda i sportske osobnosti.
  • Upadljive značajke prepoznatljivog talijanskog stila futurističke su i savršen spoj dragocjenog naslijeđa marke te u korak s novim pravilima koja tek dolaze.
  • Konceptni model posve je u skladu s duhom marke Alfa Romeo i svaki i najmanji detalj dizajniran je sukladno potrebama vozača.
  • Užitak vožnje zajamčen je zahvaljujući ergonomiji i visokokvalitetnim materijalima te prvenstveno dinamičnosti koja je bez premca.
  • Konceptni automobil Tonale primjer je kako Alfa Romeo provodi elektrifikaciju. Spoj najnaprednije tehnologije i naširoko poznate dinamike vožnje te brojnih opcija koji razvidno odgovara na nove izazove.
  • Pod svjetlima reflektora nalaze se i modeli Giulia i Stelvio Quadrifoglio „Alfa Romeo Racing”, specijalna izdanja opremljena ekskluzivnim kompletom opreme Aero Kit od karbonskih vlakana, dizajniranim u partnerstvu s tvrtkom Sauber Engineering.

Alfa Romeo na velika vrata ulazi u svijet električnih vozila i na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2019. otkriva novi konceptni automobil, kompaktno SUV vozilo Alfa Romeo Tonale. Tonale je prvi „plug-in” hibridni automobil i prvo kompaktno SUV vozilo marke Alfa Romeo. Ispisuje nove stranice i pravila u brzorastućem segmentu električnih vozila rabeći poznati dizajnerski izričaj proizvođača koji počiva na jedinstvenom talijanskom stilu i užitku u vožnji bez premca.

Automobil inspiriran ljepotom i poznatim dizajnerskim izričajem marke Alfa Romeo

Dizajn modela Tonale odraz je onoga što nas čeka daleko u budućnosti. Njegove kompaktne dimenzije utjelovljenje su jedinstvenog talijanskog dizajna i nepogrešivo izvornih i modernih stilskih značajki tipičnih za marku Alfa Romeo, što čini savršen spoj dragocjenog naslijeđa i marke i novih pravila koja tek dolaze. Marka Alfa Romeo jako cijeni samu bit talijanske umjetnosti i vještine oblikovanja kroz bezvremensko „artigianale” iskustvo ručne izrade. Tonale je inspiriran ljepotom i nijansama povezanim s ljudskim oblicima te organskim pokretom svjetlosti, a konačni rezultat su čiste linije i volumeni. Njegov dizajn razvidno podsjeća na brojne nagrađivane dizajnerske elemente koji su rezultat bogate povijesti marke Alfa Romeo, a sama izvedba uzbudljiv je i moderan pristup novoj anatomiji Alfa Romeo. Jedan od elemenata koji je odraz tradicije i nosi DNK Alfa Romeo su kotači s karakterističnim kružnim uzorkom. Dizajn kotača od 21“ modela Tonale jasno to pokazuje kroz laganu konstrukciju te upadljiv kružni uzorak. Posebna linija kotača s kružnim uzorkom datira iz 60-ih godina 20 stoljeća kada ju je ponosno nosio ikonski model 33 Stradale. Upadljiv dizajn kotača modela Tonale u savršenom je skladu s ekskluzivnim gumama Pirelli. Upadljive, elegantne i voluminozne bočne stranice karoserije podsjećaju na davnu prošlost i senzualne kvalitete čistih oblika prisutnih kod modela Duetto i Disco Volante Spider, dok linija „Linea GT” modela Tonale prenosi strastven i upadljiv sportski duh voljenog modela GT Junior. Na prednjem kraju nalaze se prepoznatljivi „Trilobo” motiv marke Alfa Romeo i upadljiva prednja rešetka „Scudetto” kao središnja jaka točka i početna točka brzine i fluidnosti koja se prelijeva na čitav model Tonale.   Uz bok ikonskoj rešetci „Scudetto” i savršeno nadopunjavajući karakteristični izgled prednjeg kraja dolaze „3 plus 3” prednja svjetla koja podsjećaju na ponosni svjetlosni snop modela SZ i Brera. Stražnji kraj modela Tonale elegantno je definiran obavijajućim staklom na vrhu nadopunjenim ovješenim krilom koje dodatno naglašava neprekinutu liniju između prozirnog krova i samog stražnjeg stakla. Budući da svaki dizajn s potpisom Alfa Romeo neizbježno ima ljudski dodir, stražnja svjetla podsjećaju na pravo umjetničko djelo, više nego što nalikuju na neki optički svjetlosni element. Nalikuju na neki svjetlosni znak koji izranja ravno iz ruku umjetnika.

S glavnom inspiracijom koja proizlazi iz povijesti marke Alfa Romeo u trkaćem svijetu, dizajn unutrašnjosti modela Tonale obiluje strašću uz neizostavan dokazano uzbudljiv doživljaj kroz dinamičke oblike i čiste linije oblikovanja. Unutrašnjost modela Tonale jako je usmjerena na vozača, ali nikako nije egoistična jer je sav prostor dizajniran za udoban smještaj 4 putnika. Rukom iscrtane gestualne linije protežu se čitavim prostorom stvarajući muskulatornu napetost, odajući dojam da je sav prostor oko vas spreman za zamah. Emocionalna izražajnost unutrašnjosti modela Tonale stvorena je zahvaljujući kontrastu bogatih materijala, primjerice hladne čvrstoće aluminija u kombinaciji s mekom i udobnom kožom i Alcantara dodacima. U unutrašnjosti se nalaze prozračni paneli s pozadinskim osvjetljenjem, primjerice središnji tunel koji je savršeno mjesto za osnovni element Alfa Romeo, birač načina rada DNA. Unutrašnjost modela Tonale inkluzivno je iskustvo s detaljima koji su obično rezervirani za ekskluzivne modele. Unutrašnjost je topla i udobna, s dinamičnim atributima koje će svakako znati cijeniti oni koji vole voziti.

Konceptni automobil Tonale opremljen je tehnologijom najviše razine kvalitete za osiguranje povezanog, udobnog i dinamičnog korisničkog iskustva, uz zadržan užitak sportske vožnje koji i dalje prednjači.
Pažnja vozača ostaje usmjerena na cestu, dok je periferno usmjerena na 12,3“ potpuno digitalnu ploču s instrumentima i 10,25“ dodirni zaslon na središnjoj ploči. Novi Infotainment sustav ima elegantno i fluidno sučelje, kojem je višezadaćnost drugo ime i zahvaljujući kojem su vozaču sve aktualne značajke i funkcije odmah dostupne, na dohvat „prstiju”. Tonale vozaču omogućuje potpuno povezanost s Alfa Romeo stilom života i društvenim mrežama, sve ostvarivo i upakirano u nove Infotainment značajke, „Alfista” i „Paddock”.

  • „Alfista” je sveobuhvatno iskustvo Alfa Romeo stila života, sa sučeljem povezanim s odabranim klubovima Alfa Romeo i događanjima zajednice zaljubljenika marke kao što su okupljanja, vožnje i susreti. Ova ugrađena aplikacija vozaču omogućuje pristup novostima uživo te ažurnim informacijama o aktualnim događajima marke Alfa Romeo. Kupac može potvrditi sudjelovanje u događanjima i na okupljanjima, naručiti karte za Alfa Romeo Racing te se prijaviti za ostvarenje VIP pristupa posebnim događanjima pod pokroviteljstvom marke Alfa Romeo i još mnogo toga.
  • „Paddock” je servisna radionica i trgovina ugrađena u vozilo Alfa Romeo Tonale za pregledavanje u stvarnom vremenu i kupnju najnovijih dodataka i opreme za unutrašnjost i vanjštinu. Aplikacija Paddock kupcima omogućuje i pregledavanje najnovijih ponuda za trgovačku robu i odjeću s obilježjima Alfa Romeo, uz mogućnost narudžbe izravno putem dodirnog zaslona.

Alfa Romeo Tonale naš je pogled u budućnost segmenta kompaktnih SUV vozila, holistički i kreativni izričaj i pomno osmišljena kombinacija ljepote i tehnologije. Za Alfa Romeo dizajn to je naša „opera d’arte” ili umjetničko djelo…
…drugim riječima naš Alfa Romeo Tonale (eng. ART ili umjetnost).

Autentični Alfa Romeo

Tonale je model s kojim marka premijerno ulazi u segment kompaktnih SUV vozila, a to čini bez odstupanja od osnovnih značajki karakterističnih za svaki model Alfa Romeo. Cilj jest osigurati najbolju dinamiku vožnje u segmentu i primijeniti elektrifikaciju u savršenom Alfa Romeo stilu. Radi se o prirodnoj evoluciji marke na putu ka pokretačkoj sinergiji koja može poboljšati performanse i dinamiku vožnje. Umjesto da se jednostavno prilagodi novim standardima, s konceptnim automobilom Tonale marka Alfa Romeo preoblikuje vlastiti DNK ne bi li stvorila novu ideju ljepote, energije, sklada, učinkovitosti i korisnički prilagodljive vožnje. Elektrifikacija marke Alfa Romeo u službi je sportskog duha i dodatno ističe poznatu misiju marke pod krilaticom „mehanika emocija”. Zbog toga nema potrebu dodatno se isticati upadljivim detaljima ili posebnim ruhom, već sve govori kroz sitne detalje kao što su logotip Alfa i „zmija” u hibridnoj optici, što su sve maleni, a opet odlučujući detalji zbog kojih je Tonale još upečatljiviji. Stražnji električni motor otvara put novim tehnološkim rješenjima koji nude dinamiku vožnje, maksimalni užitak i osjet pri vožnji te uživanje u sportskoj vožnji. Evolucija je evidentna i u načinima vožnje kojima upravlja Alfa D.N.A. Od samih početaka na modelima Giulietta, Mito i 4C te kroz razvojne promjene koje je doživio na modelima Giulia i Stelvio, sada dolazi i u Tonale s novim i posebnim funkcijama za upravljanje energijom.

Na modelu Tonale, način vožnje „Dynamic” postaje „Dual Power” uz zajamčenu maksimalnu izlaznu snagu dvaju motora. Dodirni zaslon Infotainment sustava ima gumb E-mozione za regulaciju posebnih postavki gasa, jače kočenje i izravniji odaziv upravljača. Način vožnje „Natural” zadržava sposobnost optimizacije za postizanje najboljih performansi, a prebacivanjem između električnog i motora s unutarnjim izgaranjem upravlja se automatski. To rezultira energetskim uštedama i manjom potrošnjom na svakodnevnoj razini, bez negativnog učinka po performanse. Način rada „Advance Efficiency” postaje „Advance E” za ostvarenje visokih performansi u potpuno električnom načinu rada. Dakle, sukladno osnovnim načelima marke, „plug-in” hibridni pogonski sklop dodatno naglašava ljepotu, sportski duh i dinamične karakteristike vožnje svakog modela Alfa Romeo i odvodi ih na novi razinu. Na modelu Tonale elektrifikacija je prigrlila performanse i stvoren je nov način za postizanje visokih performansi i izvanredno zabavnu vožnju.

 

Alfa Romeo Tonale

Tonale je utjelovljenje avanturističkog potencijala u kompaktnom i dinamičnom SUV vozilu i jamči adrenalinom nabijenu sportsku vožnju, što je karakteristično za marku, a s jednakom lakoćom nosi se i s urbanim postavkama. Zvuk električnog motora ne zaostaje za rikom karakterističnom za Alfa Romeo stvarajući učinkovitu i uzbudljivu sinergiju u službi užitka pri vožnji. Prebacivanje na električne izvore najnovija je i ključna stranica u 109 godina dugoj povijesti legendarne marke Alfa Romeo i prekretnica koja će je pogurati u budućnost. A to je i ideja koja se krije iza samog naziva odabranog za novi konceptni automobil. Planinski prijevoj Tonale, ne tako daleko od planinskog prijevoja Stelvio u Alpama, velik je prirodni amfiteatar poznat po veličanstvenim vrhovima, prirodnoj ljepoti pjenušavog vodopada i snijega tijekom čitave godine u okruženju koje oduzima dah. U predjelu planinskog prijevoja Tonale, izravno povezanog s planinskim prijevojem Stelvio, u suživotu su uzbuđenje i sklad. Tonale je važan razvojni element s predznakom kontinuiteta i geografske blizine, evolucija praćena kroz vrijeme i s evokacijskom asocijacijom.

Specijalna izdanja Quadrifoglio Alfa Romeo Racing

Na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi Alfa Romeo će predstaviti modele Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio „Alfa Romeo Racing”, specijalna limitirana izdanja s ekskluzivnim paketom opreme Aero Kit od karbonskih vlakana u suradnji s tvrtkom Sauber Engineering.
Ta ekskluzivna značajka potvrđuje nikad jaču povezanost sa svijetom Formule 1. Specijalna izdanja slave trkaću legendu marke Alfa Romeo i povratak talijanskog vozača u svijet Formule 1, s Antonijom Giovinazzijem koji se pridružio svjetskom prvaku Kimiju Räikkönenu u timu „Alfa Romeo Racing”. Ne radi se samo o kozmetičkim dodacima, to je tehnička oprema koja poboljšava aerodinamične performanse automobila smanjujući potisnu silu i poboljšavajući već izvrsne dinamične kvalitete verzija Quadrifoglio.
Komplet tehničke opreme savršeno nadopunjuje radnje poduzete da modeli iz limitiranog izdanja budu lakši i snažniji, što je jasan dokaz koliko pažnje i istraživačkog rada tvrtka Alfa Romeo ulaže s ciljem neprekidnog poboljšanja performansi svojih vozila. Za automobile su karakteristični manja težina i veća snaga. Prvi cilj postignut je obilnom upotrebom karbonskih vlakana za detalje na vanjštini, kožom Sparco te sportskim sjedalima Alcantara s karbonskom oplatom, velikim kočionim sustavom s kočionim diskovima od karbonskih vlakana i keramike te posebnim ispušnim sustavom od titanija marke Akrapović. Tako je sa standardnih verzija Quadrifoglio skinuto otprilike 28 kilograma. Dijeta je popraćena tehničkim ugađanjima koja su izvršili inženjeri tvrtke Alfa Romeo, a koja su rezultirala većim okretnim momentom i većom snagom, koja seže sve do 520 ks.
Već uzbudljivo iskustvo pri vožnji modela Alfa Romeo Quadrifoglio tako je postalo još uzbudljivije. Dvadeset sretnih vozača čeka posebna povlastica. Tijekom godine bit će dostupno deset modela automobila Giulia i deset SUV vozila Stelvio SUV, kao simbola deset pobjeda marke Alfa Romeo u Formuli 1, svaki od njih s posebnom oznakom s natpisom naslova koji je osvojila marka Alfa Romeo i godinom kada ga je osvojila. Kupci modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio „Alfa Romeo Racing” imat će priliku doživjeti cjelovito i posebno korisničko iskustvo. A počevši od sajma u Ženevi ti sretnici mogu izraziti interes za kupnju specijalnih izdanja putem službenih kanala tvrtke Alfa Romeo.

13
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.