Alfa Romeo Logo

Modeli

MODELI „QUADRIFOGLIO” MARKE ALFA ROMEO OSVAJAJU NAGRADU „WHAT CAR?” ZA AUTOMOBIL GODINE 2019.


  • Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio osvaja nagradu automobila godine po performansama u okviru nagrade „What Car?” za automobil godine 2019. nakon što je prošle godine pobijedila u kategoriji sportskog automobila
  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifgolio osvaja nagradu najboljeg sportskog SUV modela u cjenovnoj kategoriji iznad 60.000 £

 

Oznaka Quadrifoglio ponovno je dokazala da je dorasla svom imenu, s dvije prestižne nagrade za modele Alfa Romeo Giulia i Stelvio na godišnjem izboru „What Car?” za automobil godine 2019.

 

Prema stručnom sudu tima stručnjaka časopisa „What Car?”, model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kući je odnio nagradu automobila godina po performansama, nakon što je 2018. godine pobijedio u kategoriji sportskog automobila, dok se model Stelvio Quadrifoglio među snažnom konkurencijom izborio za titulu najboljeg sportskog SUV modela u cjenovnoj kategoriji iznad 60.000 £.

 

Model Giulia Quadrifoglio pohvalio je Steve Huntingford, urednik časopisa „What Car?”, kazavši sljedeće: „Često kažu da je lakše doći do samog vrha nego tamo i ostati. Kada se to uzme u obzir, pobjeda modela Giulia Quadrifoglio u drugoj kategoriji nagrade za automobil godina nedvojbeno je veći uspjeh od prošlogodišnje pobjede. Ali to nikako ne bi trebalo biti iznenađenje – napokon, radi se o udobnoj, prostranoj i bogato opremljenoj limuzini koja je zabavnija za vožnju od konkurenata koji koštaju na desetine tisuća funti više.”

 

Evo što je Steve Huntingford, urednik časopisa „What Car?” kazao o modelu Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: „Najbolja verzija modela Stelvio SUV bezobrazno je brza, ali i dalje iznimno dobro reagira zahvaljujući upravljaču koji je super brz, a automobil pritom ostaje smiren. Ako se tome pridoda izvrsna kontrola karoserije i pogon na sva četiri kotača, Quadrifoglio će vas zasigurno oduševiti performansama.”

 

Oba modela, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio pogoni benzinski motor Bi Turbo V6 snage 510 ks, s 600 Nm koji im omogućuje postizanje maksimalne brzine od 191 milju/sat i 176 milja/sat, uz ubrzanje od nule do 62 milje/sat za samo 3,9 sekundi na modelu Giulia i 3,8 sekundi na modelu Stelvio.

 

Arnaud Leclerc, izvršni direktor FCA UK, prokomentirao je sljedeće: „Alfa Romeo oduvijek osvaja srca talijanskom strašću, vatrenošću i dinamičnosti, ali ove nagrade pokazuju da najnoviji modeli ne igraju samo na kartu srca, već ih bira i pamet. A kada najistaknutije modele iz novog proizvodnog programa Alfa Romeo pohvale stručnjaci časopisa „What Car?”, osvojene nagrade još su vrednije.”

17
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.