Alfa Romeo Logo

Modeli

MICK SCHUMACHER I CALLUM ILOTT DOVRŠAVAJU TESTIRANJA ZA NOVAJLIJE ZA 2019. ZA TIM ALFA ROMEO RACING


Hinwil, 26. ožujka 2019. – Mick Schumacher upravo dovršava drugi dan testiranja za Alfa Romeo Racing u Bahrainu. Njemački vozač, član akademije Ferrari Driver Academy (FDA) i aktualni natjecatelj na prvenstvu 2019 FIA Formula 2 Championship, pokazao je odlučnost i talent u utrkama tijekom proteklih godina, postojano napredujući u sveukupnom plasmanu u različitim juniorskim trkaćim kategorijama.

 

 

Alfa Romeo Racing s radošću čeka Micka na stazi Bahrain International Circuit ne bi li ga podržao u daljnjem uzbuduljivom putu ka vodećim pozicijama u motosportu.

 

 

Tim će i u narednoj probnoj sesiji u Barceloni nastaviti suradnju s akademijom FDA, gdje će britanski vozač Formule 2 i član akademije Callum Ilott također dovršiti testiranje za upravljačem uzdanika tima za 2019., modela Alfa Romeo Racing C38.

 

 

Frédéric Vasseur, voditelj tima Alfa Romeo Racing i izvršni direktor tvrtke Sauber Motorsport AG:

 

„S iznimnom veseljem objavljujemo da će Mick Schumacher i Callum Ilott dovršiti testiranje za novajlije za tim Alfa Romeo Racing. Uočavanje i odgajanje mladih talenata odavna je upisano u DNK našeg tima. Mick i Callum savršeni su primjeri odlučnih i vještih vozača koji zaslužuju priliku za napredovanjem u svojoj karijeri. Suradnja s dvojicom toliko obećavajućih vozača izvrsna je novost za naš tim i radujemo se toj suradnji.”

 

Mick Schumacher:

 

„I više sam nego uzbuđen zbog ovoga i želim zahvaliti timu Alfa Romeo Racing na pruženoj prilici. Doista se radujem i siguran sam da je to izvrsna prilika za mene. Ali trenutačno su moje misli u potpunosti usmjerene na samo testiranje, a ujedno se radujem natjecanju u za mene prvoj utrci u kategoriji F2 pa sam stopostotno fokusiran na vikend koji je preda mnom.”

 

 

O marci Alfa Romeo:

 

Od svog osnutka u Milanu, Italiji, 1910. godine Alfa Romeo dizajnira i proizvodi neke od najelegantnijih i najekskluzivnijih automobila u povijesti. Ta tradicija živi i danas i Alfa Romeo nastavlja s primjenom jedinstvenog i inovativnog pristupa pri dizajniranu automobila.

 

Na svakom primjerku vozila Alfa Romeo, tehnologija i strast ujedinjeni su u iskonsko remek-djelo – svaka je pojedinost važna i kod svih dizajnerskih značajki savršeno su usklađene ljepota i namjena te inženjering i emocije. Jedan od prioriteta grupacije FCA jest u potpunosti oživjeti duh marke Alfa Romeo i učiniti je maksimalno atraktivnom diljem svijeta. Nakon izrade jasne i dobro strukturirane strategije, Alfa Romeo piše novo poglavlje u svojoj povijesti dugoj više od jednog stoljeća i to je izvrsna prilika da se ostvari maksimalni potencijal marke. Danas je Alfa Romeo doista reprezentativni primjer najboljih resursa grupacije, najvećih talenata i tehnološkog znanja. Prvo s modelom Giulia, a u novije vrijeme i s modelom Stelvio, tvrtka Alfa Romeo stvorila je dva modela koja utjelovljuju iskonski duh marke – odmah prepoznatljiv kroz jedinstven karakter i značajke. Ti modeli utjelovljenje su duha marke Alfa Romeo La meccanica delle emozioni i tipični primjeri toga što ljudi očekuju od ove prestižne marke. Alfa Romeo osvaja srca nove generacije i ponovno zauzima položaj koji mu pripada kao jednoj od najpoželjnijih premium marki na svijetu. Ponovno postaje vodeći simbol talijanskog inženjeringa i elegancije, ikona talijanske tehnološke izvrsnosti i kreativnog duha. Nakon više od 30 godina odsutnosti iz natjecanja Formule 1, marka najavljuje svoj povratak 2018. kao generalni pokrovitelj tima Sauber F1.

 

 

O tvrtkama grupacije Sauber:

 

Tvrtke grupacije Sauber čine tri poslovna subjekta – Sauber Motorsport AG, tvrtka pod kojom djeluje time Formule 1 – Sauber Engineering AG, tvrtka usmjerena na razvoj prototipova i proizvodnju dodataka – i Sauber Aerodynamik AG, tvrtka koja provodi kompletna i modelska ispitivanja u najnaprednijem tvorničkom zračnom tunelu i stvara napredne inovacije u području aerodinamike. Tvrtke blisko surađuju i pritom koriste stručna znanja više od 450 posvećenih pojedinaca u sjedištu u Hinwilu, Švicarskoj, za sve interne i eksterne projekte.

 

Od samog osnutka 1970. u samom fokusu tvrtke Sauber je strast za utrkivanjem. Već dulje od 45 godina ova inovativna švicarska tvrtka postavlja standarde u području dizajna, razvoja i proizvodnje trkaćih automobila za razne serije prvenstva kao što su Formula 1, DTM i WEC. Nakon premijernog pojavljivanja u Formuli 1 1993. godine tvrtka Sauber Motorsport AG uspostavila je jedan od malobrojnih tradicionalnim timova u privatnom vlasništvu u tom sportu. Nakon 25 godina natjecanja u Formuli 1 tvrtka je pokrenula dugoročno partnerstvo s generalnim pokrovitelje, tvrtkom Alfa Romeo, 2018. godine te u prvenstvo 2019. godine ulazi s nazivom tima Alfa Romeo Racing.

11
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.