Alfa Romeo Logo

Modeli

KIMI RÄIKKÖNEN UTRKIVAT ĆE SE U TIMU ALFA ROMEO SAUBER F1 OD 2019.


Tim Alfa Romeo Sauber F1 s oduševljenjem najavljuje da će se timu od 2019. pridružiti Kimi Räikkönen. Osvajač naslova svjetskog prvaka u Formuli 1 2007. godine potpisao je ugovor za naredne dvije sezone.

 

Kimi Räikkönen je u svojoj karijeri osigurao 20 Grand Prix naslova i 100 puta se penjao na pobjedničko postolje, što ga čini jednim od najcjenjenijih vozača u povijesti tog sporta. Tim Alfa Romeo Sauber F1 raduje se dolasku finskog vozača s kojim tim dijeli zajednički cilj – postizanje ambicioznih rezultata.

 

Frédéric Vasseur, izvršni direktor tvrtke Sauber Motorsport i voditelj tima Alfa Romeo Sauber F1:

 

„Potpisivanje ugovora s Kimijem Räikkönenom predstavlja važnu okosnicu našeg projekta i približava nas cilju postizanja značajnog napretka tima u skoroj budućnosti. Neosporan Kimijev talent i ogromno iskustvo u Formuli 1 doprinijet će razvoju našeg automobila, ali i ubrzati rast i razvoj našeg tima u cijelosti. Zajedno ćemo započeti sezonu 2019. sa snažnim temeljima i vođeni odlučnošću da se borimo za rezultate koji su važni.”

 

Tim Alfa Romeo Sauber F1 čestita Charlesu Leclercu na iznimnom novom koraku u karijeri

 

Tim Alfa Romeo Sauber F1 želi Charlesu Leclercu čestitati na fantastičnom koraku u karijeri i pridruživanju timu Scuderia Ferrari od 2019. te mu u budućnosti želi sve najbolje u zajedničkom sportu.  Tijekom prve sezone u Formuli 1 ovaj je dvadesetogodišnji monegaški vozač švicarskom timu donio velika zadovoljstva. Zajedno će nastaviti raditi na napretku sve do završnog dijela sezone.

 

Frédéric Vasseur, izvršni direktor tvrtke Sauber Motorsport i voditelj tima Alfa Romeo Sauber F1:

 

„Bilo nam je iznimno zadovoljstvo podržati Charlesa Leclerca u njegovoj prvoj godini u Formuli 1. Od svog dolaska timu je donio mnogo motivacije i velika zadovoljstva. Zajedno smo neprekidno napredovali i radit ćemo marljivo sve do kraja ove sezone ne bismo li zajedno postigli najbolje moguće rezultate. Dobro smo upoznati s Charlesovim talentom i uvjereni smo da je pred njim svijetla budućnost. Nastavit ćemo ga pomno pratiti i želimo mu sve najbolje na tom putu.”

 

24
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.