Alfa Romeo Logo

Modeli

FCA HERITAGE I ALFA ROMEO PREDVODNICI UTRKE „1000 MIGLIA” 2019


  • Od 15. do 18. svibnja održat će se 37. ponovno uprizorenje povijesne i najpoznatije cestovne utrke svih vremena: svi pogledi bit će usmjereni na marku Alfa Romeo, „globalnog automobilskog partnera” tog događaja i proizvođača automobila s najvećim brojem vozila sudionika događaja (44 automobila ukupno).
  • Povijesni muzej Alfa Romeo poslat će tri ekskluzivna vozila koja su ostala povijesno zabilježena u okviru dotičnog događaja: model 6C 1500 SS iz 1928., model 1900 SS iz 1956. i model 1900 Sport Spider iz 1954.
  • Publika poredana duž ceste koja se proteže od Brescije do Rima i nazad moći će se diviti modelima Stelvio i Giulia, vozilima iz službene povorke, kao i novoj limitiranoj seriji „Alfa Romeo Racing” Giulia i specijalnoj seriji modela Stelvio Quadrifoglio, koji će premijerno biti predstavljeni na događaju na samoj cesti nakon službenog predstavljanja na Sajmu automobila u Ženevi.
  • Antonio Giovinazzi, naš vozač koji se trenutno natječe u Formuli 1 s jednosjedom C38 kao član tima „Alfa Romeo Racing” bit će na startnoj liniji” kao dokaz neraskidive veze između marke i trkaćeg svijeta.
  • Zaljubljenicima marke na samoj će lokaciji biti dostupan velik broj različitih aktivnosti te će imati priliku isprobati modele iz proizvodnog programa Alfa Romeo, a sve emocije same utrke moći će i uživo pratiti putem naših kanala na društvenim mrežama.
  • Detaljna izvješća i najvažnije slike s događaja bit će dostupne od samog početka utrke na službenom web-mjestu tvrtke Alfa Romeo za predstavnike medija te putem službenih kanala marke na društvenim mrežama.

 

I ponovno je spremna scena za jedinstvene uzbudljive događaje koji svake godine obilježavaju povijesnu utrku Mille Miglia, legendarnu utrku koja se opisuje kao „najljepša utrka na svijetu”. Ove godine 37. put u povijesti ovaj događaj u čast najveličanstvenije cestovne utrke svih vremena ponovno će oduševiti gledatelje na tradicionalnoj ruti Rim-Brescia. Događaj je to koji se ne propušta, a Alfa Romeo, marka s rekordnim brojem pobjeda u toj utrci, njih ukupno jedanaest u razdoblju između 1927. i 1957. godine, ponovno je u ulozi „globalnog automobilskog partnera” i povijesno povezana s utrkom Mille Miglia s partnerskim ugovorom produljenim na naredne tri godine. Ali, to nije sve: Marka Alfa Romeo bit će i najzastupljeniji proizvođač automobila na događaju, s ukupno 44 vozila sudionika utrke. Među njima se nalazi nekoliko ekskluzivnih modela marke Alfa Romeo iz kolekcije FCA Heritage, posebnog odjela grupacije koji je zadužen za zaštitu i promicanje povijesnog naslijeđa talijanskih marki FCA. Radi se o automobilima koji su u standardnoj postavi Povijesnog muzeja Alfa Romeo – „The time machine”, u Areseu. Dragulji marke pridruženi su floti od trideset vozila Alfa Romeo Giulia i Stelvio, automobilima koji su odabrani da budu dio službene povorke utrke 1000 Miglia 2019, te specijalnim serijama „Alfa Romeo Racing” Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio predstavljenim na Sajmu automobila u Ženevi kojima će ovo biti premijerno predstavljanje na cesti. Na startnoj liniji utrke 1000 Miglia, Antonio Giovinazzi, vozač tima „Alfa Romeo Racing” vozit će model Giulia Quadrifoglio u posebnom slavljeničkom ruhu.

 

 

Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport

 

Svi pogledi bit će u usmjereni na prekrasni model Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport iz 1928., s karoserijom tvornice Farina: verzija slična onoj koja je pobijedila na utrci 1000 Miglia 1928. godine s vozačima Giuseppe Campari i Giulio Ramponi. U novije vrijeme, ovaj je automobil iz Povijesnog muzeja Alfa Romeo pobijedio u povijesnoj utrci Mille Miglia 2005., 2007. i 2008. Godine 2007. odnio je pobjedu i u utrci „1000 Millas Sport” u Argentini, a isti uspjeh ponovio je i 2008. Veličanstveni model 1928 6C 1500 Super Sport opremljen je motorom sa 6 cilindara zapremnine 1487 cc maksimalne snage 76 KS pri 4800 o/min, a doseže maksimalnu brzinu od 140 km/h. 31 od navedenih automobila proizvedeni su između 1928. i 1929. Za upravljačem tog automobila u utrci bit će Giovanni Moceri, bivši talijanski prvak u kategoriji Grandi Eventi ACI Sport i pobjednik najvećih povijesnih utrka Italije, od Mille Miglia do Targa Florio, Gran Premio Nuvolari i Coppa d’Oro delle Dolomiti.

 

 

Alfa Romeo 1900 Sport Spider

 

U službenoj floti modela Alfa Romeo bit će i 1900 Sport Spider iz 1954. Radi se o iznimno rijetkom trkaćem modelu Spider – jedinstvenom svoje vrste – koji je opremljen motorom s četiri cilindra i dva bregasta vratila te suhim karterom „1900”, iznimne snage od 138 KS koja mu omogućuje postizanje brzine od 220 km/h uz, zahvaljujući malenoj težini od samo 880 kg, posebno učinkovita aerodinamična svojstva. S inovativnim dizajnom Bertone, model 1900 Sport Spider dolazi s mjenjačem s 5 brzina i stražnjom osovinom De Dion: posjeduje performanse i razinu upravljivosti modernih automobila, ima visok i izravan odaziv i izvrsna svojstva držanja ceste. Ovom automobilu dodijeljena je ekskluzivna uloga službenog gostujućeg automobila utrke 1000 Miglia 2019, a natjecat će se pod brojem 1000 i predvodit će povorku povijesnih automobila koji sudjeluju u utrci.

 

 

Alfa Romeo 1900 Super Sprint

 

Treći član koji čini trio službenih automobila marke Alfa Romeo na ovom događaju jest 1900 Super Sprint iz 1956., elegantan coupé s karoserijom Touring u verziji „Gran Tourism” iz 1900., „obiteljski automobil koji pobjeđuje u utrkama”, da citiramo reklamni slogan kojim se automobil proslavio 50-ih godina 20. stoljeća. 1900 SS već je pravi veteran utrke Mille Miglia i sudjeluje od 50-ih godina 20. stoljeća kad se utrka još redovno održavala jer je bio omiljen izbor brojne „gospode” vozača zbog svojih iznimnim performansi i pouzdanosti. Potpuno ženski tim, čije su članice Prisca Taruffi i Savina Confaloni, natjecat će se u prestižnoj utrci Coppa delle Dame.

 

 

Iz prošlosti u budućnost

 

Trio ovih povijesnih vozila predstavlja dugotrajnu i neraskidivu povijesnu vezu između marke Alfa Romeo i automobilskih utrka, koja je jednako tako prisutna i u krunskoj trkaćoj disciplini: Formuli 1. Neće se slučajno na startu ovog izdanja utrke 1000 Miglia, na prekrasnoj lokaciji Piazza della Vittoria, naći Antonio Giovinazzi, prvi talijanski vozač s trajnim osmogodišnjim mjestom za upravljačem automobila Formule 1. Giovinazzi neće biti jedini predstavnik tima „Alfa Romeo Racing” koji i dalje održava jedinstvenu tradiciju talijanske tehnološke izvrsnosti i elegancije na trkaćim stazama marke Alfa Romeo. Gledatelji će se duž rute moći diviti i novim specijalnim serijama Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio „Alfa Romeo Racing”. U prvoj fazi model „Alfa Romeo Racing” Giulia Quadrifoglio vozit će Giovinazzi.

 

 

Specijalne serije Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio „Alfa Romeo Racing”

 

Ovo posebno izdanje, s ekskluzivnom bojom karoserije, odaje počast modelu Alfa Romeo Racing C38 s jedinstvenim elegantnim detaljima kao što su trkaća sjedala Sparco s crvenim proštepima i konstrukcijom školjke od karbonskih vlakana, kuglom ručice automatskog mjenjača Mopar® s umetkom od karbonskih vlakana i kolom upravljača presvučenim kožom i Alcantara kožom, također s umetcima s karbonskim vlaknima. Posebna slavljenička oznaka s logotipom Alfa Romeo Racing posebno je istaknut detalj u unutrašnjosti. Automobil obiluje i ekskluzivnim sadržajima: 2.9 V6 Bi-Turbo s pojačanom snagom za 20 KS zahvaljujući posebnom ad hoc ugađanju koje su proveli inženjeri tvrtke Alfa, ispuh od titana Akrapović, kočioni sustav s kočnicama od karbonskih vlakana i keramike te školjka sjedala od karbonskih vlakana s potpisom Sparco, što su sve elementi koji značajno smanjuju težinu u odnosu na standardne proizvodne obloge.

 

 

Alfa Romeo za 1000 Miglia

 

Obožavatelji će moći ostvariti kontakt sa svijetom marke Alfa Romeo putem utrke 1000 Miglia. Glavni štand marke bit će postavljen u krasnom ambijentu trga Piazza della Vittoria u Bresciji 14. i 15. svibnja, kada će se odvijati tehničke provjere i pečaćenje. Publika će moći kupiti razne proizvode sa službenim obilježjem marke i moći će se diviti izloženim vozilima. A 15. svibnja, na istoj će lokaciji Antonio Giovinazzi pozdraviti svoje obožavatelje i sudjelovati u uzbudljivoj početnoj fazi utrke. A kada povorka završi svoju talijansku turneju, štand Alfa Romeo prebacit će se na trg Piazza Duomo i tamo biti za publiku u Bresciji od 17. do 19. svibnja, s dostupnim testnim vožnjama s aktualnim modelima iz proizvodnog programa te posebnim događanjem u subotu 18. svibnja u okviru događaja „White Night” (što u prijevodu znači bijela noć) koji će u večernjim satima oživjeti povijesni centar grada. Bologna će također biti domaćin brojnih vozila Alfa Romeo, što izložbenih primjeraka što primjeraka za testne vožnje, i to na trgu Piazza Galvani 17. i 18. svibnja. Dakle, bit će mnogo prilika za divljenje vozilima marke, kao i za promatranje istih dok se utrkuju na povijesnoj ruti „1000 milja”. Oni koji ove uzbudljive događaje u okviru utrke 1000 Miglia žele pratiti putem svojih pametnih telefona i tableta ili na osobnom računalu to mogu učiniti putem naših službenih kanala na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i YouTube, na našem službenom web-mjestu www.alfaromeo.com, na web-mjestu www.fcaheritage.com i putem službenog web-mjesta za medije, gdje će se svakog dana emitirati sve uzbudljive faze ove najljepše utrke na svijetu.

 

6
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.