Alfa Romeo Logo

Modeli

ANTONIO GIOVINAZZI VOZIT ĆE ZA MOMČAD ALFA ROMEO SAUBER F1.


Talijanski vozač u natjecanju Formule 1 u automobilu jedne od talijanskih marki koja je dio povijesti automobilističkih utrka

 

Hinwil, 25. rujna 2018. – Alfa Romeo i momčad Alfa Romeo Sauber F1 sa zadovoljstvom objavljuju da će Antonio Giovinazzi voziti zajedno s osvajačem svjetskog prvenstva Formule 1 iz 2007. Kimijem Räikkönenom i tako upotpuniti sastav vozača momčadi za 2019. godinu.

 

Momčad Alfa Romeo Sauber F1, u skladu sa svojom tradicijom otkrivanja i odgoja mladih talenata, odredila je da će talijanski vozač koji je protekle dvije godine radio zajedno s momčadi u utrkama, zamijeniti Charlesa Leclerca.

 

Odluka o odabiru Antonija Giovinazzija posebice je značajna kada se promatra u sklopu projekta ovosezonskog povrata marke Alfa Romeo na vrh moto sporta nakon više od 30 godina. Spoj marke Alfa Romeo i talijanskog vozača prirodan je ako se u obzir uzme i jaka veza Giovinazzija i marke od njegove rane mladosti i dio je nacionalnog ponosa jer je prošlo već nekoliko godina od sudjelovanja zadnjeg talijanskog vozača u natjecanjima Formule 1.

 

Predstavljanje Antonija Giovinazzija u svijetu Formule 1 s momčadi bilo je 2017. na Velikoj nagradi Australije i od tada se još jednom natjecao u sastavu švicarske momčadi (Velika nagrada Kine 2017.). Osim toga, za momčad je obavio i nekoliko probnih vožnji i FP1. Dokazao je svoj talent i zajedno s momčadi Alfa Romeo Sauber F1 dijeli isti cilj ostvarivanja ambicioznih rezultata.

 

Antonio Giovinazzi:

„Oduševljen sam što postajem dijelom momčadi Alfa Romeo Sauber F1. Ovo je ostvarenje snova i veliko mi je zadovoljstvo da sam dobio priliku utrkivati se za ovu momčad. Velika mi je čast kao Talijanu predstavljati marku Alfa Romeo koja je tako važna i uspješna u našem sportu. Zahvaljujem Scuderia Ferrari i momčadi Alfa Romeo Sauber F1 na ovoj prilici. Jako sam motiviran i jedva čekam početak rada na zajedničkom ostvarivanju izvrsnih rezultata.”

 

Frédéric Vasseur, predsjednik tvrtke Sauber Motorsport i šef momčadi Alfa Romeo Sauber F1:

„Sretni smo što možemo predstaviti cijeli sastav vozača za sezonu 2019. Najprije smo potpisali sa Kimijem Räikkönenom, iznimno iskusnim vozačem koji će pridonijeti razvoju našeg vozila i ubrzati napredak cijele naše momčadi.

 

Sretni smo i da zajedno s Alfa Romeom dočekujemo Antonija Giovinazzija koji će zamijeniti Charlesa Leclerca. Već smo radili s njim i pokazao je svoje velike mogućnosti. Vrlo smo odlučni i motivirani. Naš je cilj nastaviti napredovati i zajedno se boriti za vodeća mjesta.”

Formula One World Championship
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.