Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO SUDJELUJE NA NATJECANJU TARGA FOLIO AUSTRALIAN TRIBUTE


  • Ocjensko spretnosno natjecanje kojim se obilježava legendarna sicilijanska automobilistička utrka na kojoj je nastao i čuveni simbol Quadrifoglio održat će se 28. studenog u državi Victoriji.
  • Događaj obilježava australski početak prodaje modela Stelvio Quadrifoglio koji će predvoditi automobile tijekom svih pet faza događaja zajedno s više od 50 modela povijesnih automobila.

 

Alfa Romeo Australia ponosno se udružuje s natjecanjem Targa Florio Australian Tribute da bi to zajedno odali počast legendarnoj automobilističkoj utrci i mjestu na kojem je nastao čuveni simbol Quadrifoglio.

 

Targa Florio Australian Tribute ocjensko je spretnosno natjecanje podijeljeno u tri kategorije: povijesni automobili nastali od 1906 do 1976, automobili Ferrari nastali od 1977 do danas i super automobili nastali od 1990. Događaj će se po drugi put održati izvan Italije i vozit će se, od 28. studenog do 2. prosinca 2018., najslikovitijim cestama Victorije.

 

Alfa Romeo već dugo uspješno sudjeluje na povijesnom natjecanju Targa Florio na kojem je prvu pobjedu ostvario daleke 1923. godine kada je čuveni vozač Ugo Sivocci na rešetki svog automobila Alfa Romeo RL Targa Florio nacrtao djetelinu s četiri lista (na talijanskom „quadrifoglio”) pokušavajući se otarasiti vječnog drugog mjesta.

 

Na tom je natjecanju vozač rođen na Siciliji donio prvu pobjedu talijanskoj marki i započeo legendu koja živi i nakon 95 godina jer ta oznaka danas krasi sportski sedan visokih performansi Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i potpuno novi Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio SUV. A događaj Targa Florio Australian Tribute obilježava australski početak prodaje modela Stelvio Quadrifoglio koji će predvoditi automobile tijekom svih pet faza događaja zajedno s više od 50 modela povijesnih automobila.

18
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.