Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO STELVIO QUADRIFOGLIO PROBNA VOŽNJA ZA MEĐUNARODNE PREDSTAVNIKE MEDIJA


Prvi „Quadrifoglio” koji je i SUV.

 

Ovo je Stelvio Quadrifoglio, novi model koji posjeduje brojne značajke visoke klase i koji je odmah postao nov zaštitni znak u segmentu kompaktnih premium SUV vozila. Iznimno inspirativna dizajna i s visokim performansama te naprednom tehnologijom, Stelvio Quadrifoglio „najbrži je SUV na stazi” s postavljenim novim rekordom u klasi na ikonskoj stazi Nürburgring: 7 minuta i 51,7 sekundi.

 

Stelvio Quadrifoglio opremljen je ekskluzivnim aluminijskim 2,9-litrenim benzinskim motorom V6 Bi-Turbo, razvijenim na bazi tehnologija Ferrari i uz pomoć inženjerskih znanja, koji jamči maksimalnu izlaznu snagu od 510 ks pri 6.500 o/min uz maksimalni okretni moment od 600 Nm od 2.500 do 5.000 o/min. Pogonski je agregat uparen s posebno baždarenim automatskim mjenjačom s osam brzina koji omogućuje mijenjanje brzina u samo 150 milisekunda u trkaćem načinu rada „Race”. Osim toga, model u osnovnoj opremi dolazi s aluminijskim komandama za mijenjanje brzina na stupu upravljača kako bi se osigurao maksimalan užitak pri vožnji.

 

Njegove su performanse izvanredne: ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3,8 sekundi i razvija najbolju maksimalnu brzinu u svojoj klasi od 283 km/h. A sportski SUV marke Alfa Romeo iznimno je učinkovit i po pitanju emisija štetnih plinova i potrošnje goriva zahvaljujući sustavu isključenja cilindra s elektroničkim upravljanjem i funkciji „krstarenja” koja je dostupna u načinu vožnje „Advanced Efficiency” (novi način za uštedu energije).

 

Po prvi put, 2,9-litreni benzinski motor V6 Bi-Turbo snage 510 ks dolazi u kombinaciji s inovativnim Q4 pogonom na sva četiri kotača i tako jamči najbolje performanse, trakciju, užitak pri vožnji i sigurnost u svim situacijama. Osim toga, Stelvio Quadrifoglio opremljen je ekskluzivnim sustavom za upravljanje šasijom AlfaTM Chassis Domain Control i jedini je SUV model koji u osnovnoj opremi dolazi sa sustavom prijenosa momenta AlfaTM Active Torque Vectoring. U osnovnoj je opremi i inovativni sustav aktivne regulacije ovjesa AlfaTM Active Suspension, sustav koji neprekidno i aktivno regulira ovjes i amortizere. A da ne spominjemo da Stelvio Quadrifoglio jamči besprijekornu upravljivost i udobnost pri vožnji zahvaljujući rasporedu ovjesa, s ekskluzivnom tehnologijom AlfaLinkTM : sprijeda ima sustav ovjesa s dvostrukim ramenima i poluvirtualnom upravljačkom osi, dok je straga četverozglobni ili poluzglobni sustav „Multilink”. U svim situacijama i pri svakoj brzini, vožnja modela Quadrifoglio SUV s najizravnijim omjerom upravljanja na tržištu (12,1), prirodna je i instinktivna.

 

Stelvio Quadrifoglio najbolji je u dvije kategorije u svojoj klasi, što ga čini najperformantnijim SUV vozilom u svom segmentu: s masom praznog vozila od 1.830 kg model ima najbolji omjer težine i snage u svojoj kategoriji (3,6 kg/HP), a uz to posjeduje i najbolju specifičnu snagu (176 HP/l). Ti zapanjujući rezultati, u kombinaciji s iznimnim užitkom za upravljačem, postignuti su zahvaljujući savršenoj raspodjeli opterećenja na dvije osovine i upotrebi iznimno laganih materijala kao što su karbonska vlakna za pogonsku osovinu i aluminij za motor, ovjes, kočnice, vrata, koševe blatobrana, poklopac motora i vrata prtljažnika.

 

Još jedna posebna značajka modela Stelvio Quadrifoglio jest inovativni elektromehanički ugrađeni kočioni sustav (IBS) – ekskluzivan za marku Alfa Romeo, koji je prvi put korišten na modelu Giulia i potom postao zaštitni znak zahvaljujući brzom odazivu i kratkom zaustavnom putu na svim cestovnim površinama te zahvaljujući manjoj težini od klasičnog kočionog sustava. Visokoučinkoviti diskovi od karbonskih vlakana i keramike također će biti dostupni u dodatnoj opremi nakon plasiranja na tržište.

 

Izvrsne performanse i najnaprednija tehnologija očituju se i u jedinstvenom stilu modela Stelvio Quadrifoglio koji je najfiniji izričaj talijanskog dizajna, uz dašak jedinstvenog štiha Alfa Romeo i savršena sinergije oblika u funkcija u zavodljivoj i snažnoj karoseriji automobila. Najistaknutije značajke novog modela uključuju poklopac motora sa strukturalnim uvodnicima zraka koji izlaze iz motornog prostora, sportske bočne zavjesice i masivni koševi blatobrana, sve u boji karoserije, te četiri ispušne cijevi.

 

Isti sportski štih, uz dašak uobičajene talijanske elegancije, prisutan je i u unutrašnjosti koja je „izrađena po mjeri” poput skupocjenog odijela, odiše kvalitetnom izradom i sadrži samo najbolje materijale: karbonska vlakna, koža i Alcantara. Sredinom armaturne ploče dominira novi infotainment sustav AlfaTM Connect 3D NAV 8.8″.

 

Sustav nudi opciju Apple CarPlay, pametniji i sigurniji način upotrebe uređaja iPhone u automobilu.

 

Aplikacija Android AutoTM također je kompatibilna s novim infotainment sustavom i u automobil donosi najbolje od servisa Google.

1254x6001254x600_171203_AR_Stelvio-Quadrifoglio_01_slider
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.