Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO STELVIO QUADRIFOGLIO OSVAJA NASLOV NAJBRŽEG PROIZVODNOG SUV VOZILA S PROLAZNIM VREMENOM U NÜRBURGRINGU


Stelvio Quadrifoglio u Nürburgringu postiže rekordno prolazno vrijeme od 7 minuta i 51,7 sekundi, što je najbrže prolazno vrijeme ikad za jedan proizvodni SUV

• Najnaprednije tehnologije, uključujući inovativni pogon na sve četiri kotača Q4 u kombinaciji, po prvi put, s 2,9-litrenim V6 motorom s dvostrukim turbopunjačem snage 510 ks i HP i sustav prijenosa momenta diferencijala (eng. torque vectoring differential), sustavom za upravljanje šasijom Chassis Domain Control (CDC) i aluminijskim komandama mjenjača na stupu upravljača za najbolje iskustvo vožnje u potpuno novom modelu Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

• Alfa Romeo sada je vlasnik dva rekorda u Nürburgringu, s modelom Giulia Quadrifoglio (najbrži proizvodni automobil s četvera vrata) i modelom Stelvio Quadrifoglio (najbrži proizvodni SUV)

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio osvojio je naslov najbržeg proizvodnog SUV vozila na svijetu postavivši novi rekord u prolaznom vremenu u legendarnom njemačkom Nürburgringu: to je samo još jedno u nisu postignuća na utrkama modela Quadrifoglio u gotovo stoljetnoj povijesti utrkivanja marke Alfa Romeo.

 

Stelvio Quadrifoglio ostvario je rekordno prolazno vrijeme na 12,9 milja dugoj stazi Nordschleife (u sjevernom dijelu) od 7 minuta i 51,7 sekundi. Ovaj novi rekord punih je osam sekundi brži od prethodnog rekorda proizvodnog SUV modela.

 

Rekord s vozilom Stelvio Quadrifoglio ostvario je Fabio Francia, isti vozač koji je ostvario rekord s najbržim proizvodim automobilom s četvera vrata na svijetu u Nürburgringu, modelom Giulia Quadrifoglio, koji je imao prolazno vrijeme od brzih 7 minuta i 32 sekunde. Prvi SUV u gotovo stoljetnoj povijesti utrkivanja marke utjelovljuje najautentičniji duh marke Alfa Romeo: upadljivu talijansku eleganciju, najnaprednije i inovativne motore, savršenu raspodjelu opterećenja, jedinstvena tehnička rješenja i izvrstan omjer težine i snage.

 

Vođen talijanskom strašću i s inovativnim rješenjima precizne izrade, potpuno novi model Alfa Stelvio dizajniran je za osvajanje vjetrovitih cesta po kojima je dobio ime.

 

Stelvio Quadrifoglio obiluje laganim, najnaprednijim materijalima koji donose i omogućuje savršen omjer raspodjele težine 50/50, jamče torzijsku krutost elemenata, prvi je model u svojoj  klasi opremljen pogonskom osovinom od karbonskih vlakana i ima najizravnije upravljanje ikada.

 

Srce i duša ovog SUV modela iznimnih performansi je potpuno aluminijski 2,9-litreni motor V6 s izravnim ubrizgavanjem, 24 ventila, dvostrukim turbopunjačem i izmjenjivačem temperature snage 510 ks, s okretnim momentom od 443 lb.-ft. po prvi put u kombinaciji s pogonom na sva četiri kotača Q4. Motor je uparen s automatskim mjenjačem s osam brzina i posebnim postavkama mijenjanja brzina za samo 150 milisekundi u načinu rada „Race”.

 

Stelvio Quadrifoglio postiže najveću konjsku snagu po litri u svojoj klasi.

 

Dizajniran da nadmaši sve potpuno nove lagane konstrukcije marke Alfa Romeo, potpuno aluminijski 2,9-litreni V-6 motor s dvostrukim turbopunjačem ima kompaktan raspored pod 90 stupnjeva i holistički je projektiran za nisko gravitacijsko središte na šasiji.

 

Napredne tehnološke značajke jedinstvene za Stelvio Quadrifoglio uključuju birač brzina s četiri načina rada Alfa DNA Pro i trkaćim načinom rada „Race”, sustav prijenosa momenta diferencijala (eng. torque vectoring differential), prilagodljiv ovjes posebno prilagođen za model Quadrifoglio i sustav za isključenje cilindara za maksimalno učinkovitu potrošnju goriva.

 

Opcije iznimno visokih performansi za model Stelvio Quadrifoglio uključuju sljedeće:

• Trkaća sjedala Sparco s iznimno laganom oplatom od karbonskih vlakana koja pružaju maksimalni bočni oslonac pri ekstremnim uvjetima u zavojima zahvaljujući snažnijem sustavu podupiranja, a dizajnirani su tako da su najlakši u tom segmentu vozila, a opet pružaju udobnost na duljim putovanjima

• Kočioni sustav Brembo iznimno visokih performansi od karbonskih vlakana i keramike (CCM)

 

S modelom Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, tamo gdje drugi SUV modeli zastaju, Alfa Romeo prihvaća izazov i stvara savršen omjer visokih performansi, autentične sportske dinamike pri vožnji, donosi talijansku eleganciju i rabi inženjersku tehnologiju za stvaranje udobnih i prostranih značajki koje su karakteristične za taj segment vozila.

 

Videozapis je dostupan na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=HrU00xoUy8A&feature=youtu.be

1254x6001254x600_170929_Alfa-Romeo_Stelvio_09
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.