Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO STELVIO OSVOJIO JE 5 ZVJEZDICA NA EURO NCAP TESTU


Alfa Romeo Stelvio osvojio je hvaljenih 5 zvjezdica na Euro NCAP testu s rezultatom od 97% za zaštitu odraslih putnika, što predstavlja izvrstan rezultat, uzimajući u obzir vrlo strogi sustav ocjenjivanja koji je uveden 2016. godine. Kokpit prvog SUV modela u Afla Romeovoj povijesti ostao je stabilan u frontalnom sudaru, a svi kritični dijelovi tijela i ekstremiteta suvozača ostali su zaštićeni u ovom testu s krutom barijerom.

 

Testovi na prednjim sjedalima i naslonima za glavu dokazali su zaštitu od trzajnih ozljeda vrata u slučaju stražnjeg naleta. Nadalje, Alfa Romeo Stelvio je opremljen autonomnim sustavom kočenja u nuždi (AEB), kao dijelom standardne opreme. Operativni testovi pri niskim brzinama, tipičnima za urbane uvjete vožnje, potvrdili su dobru razinu performansi, s time da su sudari izbjegnuti pri svim testnim brzinama.

 

Ovi rezultati postignuti su zahvaljujući dvjema osnovnim značajkama novog Alfa Romeovog SUV-a: učinkovitom karoserijom koja je jednako kruta koliko je i lagana, sa širokom uporabom ultra-laganih materijala kao što su aluminij i aluminijski kompozit te uporabom velikog broja inovativnih sigurnosnih uređaja koji nenametljivo pomažu intrinzično uzbudljivo iskustvo vožnje, osigurano posebno projektiranom šasijom i ovjesom.

 

Alfa Romeo Stelvio projektiran je kao dio obitelji ”Giorgio”, što je naziv za arhitekturu na kojoj je izveden model Giulia. Ova arhitektura je je razvijena kako bi svim Alfa Romeovim automobilima osigurala vrhunsku upravljivost, kontrolu i sigurnost, što može potvrditi 5 zvjezdica na Euro NCAP testu dodijeljenih modelu Giulia. Veliko ulaganje koje donosi izvrsne rezultate.

1254x6001254x600_170222_Alfa-Romeo_Stelvio_8320copy
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.