Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO STELVIO JE „NOVI AUTOMOBIL GODINE 2018”


Model Stelvio osvaja još jednu vrhunsku nagradu. Velikom većinom glasova čitatelja časopisa Quattroruote prvo SUV vozilo marke Alfa Romeo osvojio je najpoželjniju nagradu mjesečnika. Na popisu nagrađenih model Stelvio marke Alfa Romeo  dolazi točno nakon  prošlogodišnje pobjednice, sportske limuzine Giulia.

 

Dodjela nagrade održala se u Milanu na „Dan časopisa Quattroruote”. Nagrada je u i ime vodećih ljudi industrije, novinarstva i automobilskog sektora dodijeljena Alfredu Altavillu, generalnom direktoru tvrtke FCA Emea.

 

S ukupno 34,2 % glasova čitatelja web-mjesta časopisa Quattroruote, prvo SUV vozio Alfa Romeo pomelo je jaku konkurenciju i našlo se na ispred 12 modela različitih segmenata i marki. Pobjeda je još impresivnija kada se u obzir uzme velika razlika koja je razdvajala Stelvio od drugoplasiranog i trećeplasiranog vozila (s 10, odnosno 9,2 % glasova).

 

Natjecanje koje se održava od 2000. godine osvojilo je ukupno dvanaest modela tvrtke FCA, prošle je godine to bila sportska limuzina Giulia koja je otvorila put novoj generaciji vozila Alfa Romeo koja, baš kao Stelvio SUV, predstavljaju izvrsnost talijanskog dizajna i inženjerstva diljem svijeta.  Osim toga, tvrtka FCA smatra da strastveno zanimanje čitatelja za ovaj naslon također ističe ugled časopisa Quattroruote i njegovog uredništva.

 

Nagrada „Novi automobil godine 2018” potvrđuje neospornu privlačnost koju model Stelvio ima u javnosti. Naravno, to postiže zahvaljujući svom  elegantnom i sportskom stilu koji spaja s izvrsnom upravljivošću i izvanrednim radnim karakteristikama. Model Stelvio tako predstavlja izvorni „duh Alfe” po prvi puta u stoljetnoj povijesti u srednjem terenskom vozilu. To je ujedno i vozilo nenadmašne sigurnosti s osvojenih pet zvjezdica na testiranju Euro NVAP i ponosno nosi naslov „najbržeg SUV vozila u krugu” nakon što je modelom Stelvio Quadrofoglio postavljen rekord kruga na čuvenoj njemačkoj stazi u Nürburgringu.

1254x6001254x600_180206_Alfa_Romeo_Stelvio_Novita_Anno_2018_02-2
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.