Alfa Romeo Logo

Modeli

Alfa Romeo Stelvio dobitnik je nagrade za dizajn “Auto Motor und Sport”


Više od 16.000 čitatelja njemačkog automobilskog magazina “Auto Motor und Sport” sudjelovalo je u ovogodišnjem glasanju za nagrade “Autonis”. Birali su između stotinjak modela, svrstanih u deset kategorija. Alfa Romeo Stelvio proglašen je najljepšim od velikih sportskih terenaca.

Dizajn modela Alfa Romeo Stelvio uvjerio je čitatelje renomiranog časopisa “Auto, Motor und Sport”, koji su ga odabrali za primatelja nagrade “Autonis” u kategoriji “Large off-road vehicles/SUV”. Stil i elegancija modela Stelvio, koji je ujedno jedan od najsportskijih modela u svojoj klasi, dizajniran je u dizajnerskom centru Centro Stile Alfa Romeo.

»Čast nam je primiti prestižnu nagradu “Autonis” za Alfa Romeo Stelvio od čitatelja „Auto, Motor und Sport“, kao najljepši SUV u svojoj klasi. Ova je nagrada priznanje talijanskom dizajnu i našem dizajnerskom jeziku Alfa Romeo koji kombinira sjajne proporcije, s prepoznatljivim elementima i lijepim, ručno izrađenim površinama«- komentirao je Klaus Busse, voditelj dizajna u FCA grupi za EMEA regiju. »Uz model Stelvio, čitatelji časopisa “Auto, Motor und Sport” već su nagradili modele Giulia, MiTo i Giulietta kao najljepše u svojim klasama. A marka Alfa Romeo dvije je godine zaredom osvajala naslov “Design Brand of the Year”.«

U ovogodišnjem glasanju za nagrade “Autonis” sudjelovalo je 16.182 čitatelja časopisa “Auto, Motor und Sport” i posjetitelji njegovih web stranica. Mogli su dati svoj glas za 100 modela, svrstanih u 10 kategorija.

Rezultat u svakoj kategoriji znači omjer između primljenih i odbijenih glasova za model koji sudjeluje. Svaki je sudionik mogao dati četiri glasa u kategoriji, dva za izvanredan dizajn i dva za manje uvjerljiv dizajn. Negativne presude stoga su se računale jednako kao i pozitivne. Pozitivni glasovi očito su prevladali prilikom glasanja za Alfa Romeo Stelvio – prvi SUV u povijesti marke sakupio je 20,4 posto glasova u kategoriji “Large SUV”.

 

cover_image_ar-5fa14057e833e
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.