Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO PROGLAŠEN NAJBOLJIM NA 68. IZDANJU SAJMA PEBBLE BEACH CONCOURS D’ELEGANCE


Na izdanju sajma Pebble Beach Concours d’Elegance 2018. godine zlatna vrpca „najboljeg” položena je na prekrasnu tamnoplavu karoseriju modela Alfa Romeo 8C 2900B Touring berlinetta iz 1937. Ovo talijansko remek-djelo potuklo je konkurenciju od 209 automobila iz 17 država koja je bila izložena na osamnaestom plovnom putu plaže Pebble Beach Golf Links u Kaliforniju. Prije nego što je proglašen najboljim na sajmu, ovaj je automobil u svojoj klasi ponio i druge dvije velike nagrade: trofej „Charles A. Chayne” i nagradu za najelegantniji automobil u kategoriji zatvorenih modela „J. B. & Dorothy Nethercutt”.

 

Automobil, prvi put predstavljen na sajmu automobila u Berlinu 1938. godine, razlikuje se od kasnijih modela 8C 2900B Touring po tome što ima više nakošenu prednju rešetku i nema pragove, a nedavno je u potpunosti restauriran sukladno izvornim specifikacijama.

 

Ovo je treći put u povijesti sajma Pebble Beach da je marka Alfa Romeo kući ponijela nagradu za najbolji automobil, a to je baš svakog puta bio model 8C 2900B s karoserijom Touring. Prvi put 1988. godine s verzijom Spider i 2008. s verzijom coupé.

 

„Ovaj model Alfa Romeo 8C 2900B Touring ima sve što biste kod jednog automobila mogli poželjeti – brzinu, eleganciju i iskreno, izgleda seksi”, kazala je predsjednica žirija Sandra Button. „Elegancija modela Touring jednostavno je magična, a pored toga proizvodi baš onaj pravi zvuk!”

 

Untitled-6
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.