Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO PREDSTAVLJA STELVIO QUADRIFOGLIO NA IZLOŽBI AUTO CHINA 2018


  • Stelvio Quadrifoglio, Alfa Romeov premium SUV visokih performansi, doživio je svoj azijski debi na izložbi Auto China 2018, što je označilo dolazak kompletne Quadrifoglio obitelji savršenog izražaja talijanske strasti u Kinu.
  • Kao najbrži serijski proizvedeni SUV na svijetu koji se može pohvaliti elegantnim dizajnom, velikom snagom i naprednim tehnologijama, Stelvio Quadrifoglio pravi je predstavnik Alfa Romeove duše – talijanski dizajn, izvrsne performanse i DNK u koji je utkan moto sport.
  • Modelu Stelvio Quadrifoglio se pridružila i dinamična ponuda drugih vozila, koja kineskim kupcima koji traže strast nudi različite mogućnosti odabira – premium SUV Stelvio, premium sportsku limuzinu Giulia i model visokih performansi Giulia Quadrifoglio.
  • Izložba Auto China 2018 traje od 25. travnja do 4. svibnja 2018. Alfa Romeov štand se nalazi u paviljonu E1 novog Kineskog međunarodnog izložbenog centra u Pekingu.

 

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, premium SUV visokih performansi danas je doživio svoj azijski debi na izložbi Auto China 2018.

 

Izložba Auto China 2018 traje od 25. travnja do 4. svibnja 2018., a Alfa Romeov štand smješten je u paviljonu E1 novog Kineskog međunarodnog izložbenog centra u Pekingu.

 

Prvi Quadrifoglio model također je SUV. To je Stelvio Quadrifoglio, novi model s brojnim značajkama top klase, koji je odmah postao novi standard u segmentu premium SUV modela. Sa svojim dizajnom koji izaziva uzdahe, performansama i tehnologijom, Stelvio Quadrifoglio je „najbrži SUV na krugu”, koji je na poznatoj Nürburgring stazi postavio novi rekord u svojoj klasi: 7 minuta i 51,7 sekundi.

 

Dolazak modela Stelvio Quadrifoglio označava i dostupnost kompletne Quadrifoglio obitelji u Kini, koja za kineske ljubitelje automobila visokih performansi predstavlja savršeni izražaj talijanske strasti. Ovom modelu će se pridružiti različiti, ali također strastveni modeli premium SUV Stelvio, premium sportska limuzina Giulia i model visokih performansi Giulia Quadrifoglio.

 

Najbrži u Nürburgringu, Stelvio Quadrifoglio ponovo definira klasu premium SUV modela

 

Stelvio Quadrifoglio je opremljen ekskluzivnim aluminijskim 2.9 V6 Bi-Turbo benzinskim motorom, razvijenim pomoću Ferrarijevih tehnologija i znanja, koji razvija maksimalnu snagu od 510 KS pri 6.500 o/min i maksimalni okretni moment od 600 Nm između 2.500 i 5.000 o/min. Ovaj snažan agregat je uparen sa specifično kalibriranim osmerostupanjskim automatskim mjenjačem, koji u Race programu vožnje omogućuje promjene stupnjeva unutar samo 150 milisekundi. Nadalje, kako bi se maksimaliziralo iskustvo vožnje, model je standardno opremljen jednodijelnim aluminijskim polugama mjenjača na stupu upravljača.

 

Njegove performanse su izvanredne: ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 3,8 sekundi i u klasi najveća maksimalna brzina od 283 km/h. Ali ovaj Alfa Romeov sportski SUV je također izuzetno učinkovit u smislu emisija i potrošnje goriva, zahvaljujući njegovom elektronski kontroliranom sustavu deaktiviranja cilindara i funkciji ‘krstarenja’, koji su dostupni u Advanced Efficiency programu vožnje.

 

Po prvi put ovaj 510 KS snažan 2.9 V6 Bi-Turbo benzinski motor se kombinira s inovativnim Q4 pogonom na sve kotače, koji jamči do sada neviđene performanse, prianjanje, užitak u vožnji i sigurnost u svim situacijama. Nadalje, Stelvio Quadrifoglio je opremljen ekskluzivnom AlfaTM Chassis Domain Control jedinicom i jedini je SUV u svojoj klasi koji standardno uključuje diferencijski AlfaTM Active Torque Vectoring sustav raspodjele momenta. Također, dio standardne opreme predstavlja inovativni AlfaTM Active Suspension, sustav koji kontinuirano, aktivno kontrolira ovjes i amortizere. Ne smije se zaboraviti spomenuti da Stelvio Quadrifoglio jamči savršeno upravljanje i udobnost zahvaljujući rasporedu ovjesa, s njegovom ekskluzivnom AlfaLinkTM tehnologijom: sprijeda uključuje sustav s dvostrukim poprečnim ramenima s poluvirtualnom upravljačkom osovinom, a straga four-and-a-half link Multilink sustav. U bilo kojoj situaciji i pri svim brzinama, vožnja modela Quadrifoglio SUV, s najizravnijim odnosom upravljača na tržištu (12.1:1), je prirodna i instinktivna.

 

Stelvio Quadrifoglio drži dvije titule najboljeg u klasi, što ga čini SUV modelom s najvišim performansama u segmentu: uz masu praznog vozila od 1.830 kg, ovaj model se može pohvaliti s najboljim odnosom mase i snage u svojoj kategoriji (3.6 kg/KS) i najboljom specifičnom snagom (176 KS/l). Ovi izvanredni rezultati, sinonim za veliki užitak za upravljačem, postignuti su savršenom raspodjelom mase između dvije osovine i porabom ultra-laganih materijala, kao što su karbonska vlakna za pogonsku osovinu i aluminij za motor, ovjes, kočnice, vrata, lukove kotača, poklopac motora i prtljažnika.

 

Druga specijalna značajka modela Stelvio Quadrifoglio je inovativni elektromehanički integrirani sustav kočenja (IBS) – ekskluzivni Alfa Romeov sustav, koji se po prvi put ugradio u model Giulia, te koji je postao novi standard u smislu brzog odziva i puta kočenja, na bilo kojoj površini, uz smanjenje mase u odnosu na konvencionalne sustave kočenja. Kao opcija se nude Brembo karbonsko-keramičke kočnice visokih performansi. Kako bi se zadovoljile želje kupaca koji teže vrhunskim performansama, Stelvio Quadrifoglio se također nudi s ultralaganim Sparco sjedalima, koja nude potrebno držanje tijela prilikom intenzivnih vožnji i udobnost na duge pruge.

 

Jedinstveni stil koji je nastao u službi performansi

 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je najbolji primjer talijanskog dizajna interpretiran Alfa Romeovim jedinstvenim izričajem, a opisuje ga savršena sinergija oblika i funkcije u obliku senzualne mišićave karoserije.

 

Prednji kraj modela Stelvio Quadrifoglio je savršena mješavina zavođenja i empatičkih proporcija te jasno odražava agresivnost i snagu. Prednja maska ima originalni stil s poznatim otvorima oko maske u obliku štita, zajedno s valovitim površinama i trilobo motivom s bočnim ventilacijskim otvorima međuhladnjaka. Pogled s boka je senzualan i atletski, uz ekskluzivni detalj poznate quadrifoglio djeteline sa četiri lista na luku kotača. Ukupne dimenzije nisu posebno velike: dužina od 470 cm, visina od 168 cm i širina od 216 cm, svojim kompaktnim proporcijama odražavaju dinamičnost i snagu. Završeci ispušnih cijevi također odaju dojam istezanja do velikih kotača – 20” poliranih aluminijskih naplataka, s gumama različitih dimenzija sprijeda i straga (ekskluzivna značajka za ovu klasu) – te pogled usmjeravaju na cestu.

 

Kokpit modela Stelvio Quadrifoglio je jednostavan i s klasom, oblikovan oko vozača. Kontrole su zajedno grupirane na upravljaču, koji je mali i direktan kako bi odgovarao svim stilovima vožnje. Dijagonalni tunel i malo udubljena armaturna ploča, zaokružuju sjedalo vozača, skrojena kao savršeno odijelo, savršene završne obrade i bogatom uporabom karbonskih vlakana na konzoli, tunelu, ukrasnim elementima armaturne ploče, umetcima kvaka vrata i obrubu upravljača. Crna sjedala, u koži i Alcantari, specifična su za ovaj model i više su školjkasta za bolje držanje tijela u zavojima. Sjedala se nude sa crvenim, bijelim, te zelenim i sivim šavovima. Kontrastni materijali (koža, Alcantara i karbonska vlakna) i šavovi u boji kombiniraju tehnologiju s finom završnom obradom i brigom za detalje, za unutrašnjost visoke osobnosti. Tamni nosači i obloga stropa također doprinose karakteru modela Stelvio Quadrifoglio.

 

Raznovrsna ponuda zadovoljava zahtjeve kineskih kupaca

 

Osim modela Stelvio Quadrifoglio, Alfa Romeo predstavlja i tri druga vozila koji kineskim kupcima nude raznovrsne mogućnosti odabira.

 

Stelvio, Alfa Romeov prvi premium SUV model, opremljen je s potpuno aluminijskim 2.0L I4 Turbo motorom – 200 KS ili 280 KS – i osmerostupanjskim mjenjačem. AlfaLinkTM ovjes ne samo da nudi izvanrednu kontrolu, već i udobnost limuzine. AlfaTM DNA selektor nudi tri programa vožnje: Advanced Efficiency, Natural i Dynamic. U kombinaciji s Q4 pogonom na sve kotače, vozači mogu svladati različite cestovne uvjete, uz uživanje u vožnji koje nudi jedan coupe.

 

Premium sportska limuzina Giulia je pokretno umjetničko djelo koje otkriva eleganciju u pokretu. Giulia također uključuje potpuno aluminijski 2.0L I4 motor – 200 KS ili 280 KS – i osmerostupanjski mjenjač. AlfaLinkTM, i AlfaTM, DNA selektor dodatno unaprjeđuju iskustvo vožnje.

 

Giulia Quadrifoglio, premium sportska limuzina visokih performansi, može se pohvaliti snagom od 510 KS i maksimalnim okretnim momentom od 600 Nm, s 2.9L V6 Bi-Turbo motorom i osmerostupanjskim mjenjačem. Ovom modelu treba samo 3,9 sekundi za ubrzanje od 0 do 100 km/h i postiže maksimalnu brzinu od 307 km/h. Ovo je ujedno i najbrža serijski proizvedena sportska limuzina na svijetu s vremenom kruga na stazi Nurburgring od samo 7’32”.

1254x6001254x600_180426_Alfa-Romeo_Auto-China_01-2
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.