Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO OSVAJA „ZEMLJU IZLAZEĆEG SUNCA”


Izvanredan model 6C 2500 Super Sport Villa d’Este (1951.) osvaja titulu „Najboljeg na izložbi” na događanju „Concours d’Elegance” u Kyotu, održanom od 30. ožujka do 3. travnja.

• Nagrade su umalo osvojili i modeli 6C 2500 Sport Berlinetta Touring (1939.) i 1900 Super Sprint Touring (1955.).

• Počasni gost, koji se nije natjecao, rijedak je primjerak modela 1900 C52 Coupé „Disco Volante” iz kolekcije FCA Heritage koji obično obitava u muzeju „Museo Storico Alfa Romeo” u Areseu.

• Pored navedenih dragulja iz nekih prošlih vremena, u povorci klasičnih primjeraka automobila od Kyota to Tokija sudjelovali su moderna Giulia Quadrifoglio, novi primjerak iz asortimana marke Alfa Romeo, i flota modela Giulia Veloce.

 

U Japanu je upravo završilo događanje „Kyoto 2018 Concours d’Elegance” na kojem su se, u razdoblju od 29. ožujka do 3. travnja, okupili kultni klasični modeli s tri kontinenta. Događanje je održano u dvorcu Nijo iz 17. stoljeća pod Unesco zaštitom, u mjestu Kyoto, a na njemu je trijumfirala marka Alfa Romeo s nekim od iskonski raritetnih modela iz privatnih kolekcija koji su odnijeli nagrade.

 

Zapravo, naslov „Najboljeg na izložbi” osvojio je model 6C 2500 Super Sport Villa d’Este iz 1951., jedan od samo trideset i šest primjeraka izrađenih u milanskoj tvornici marke Carrozzeria Touring u razdoblju od 1949. do 1952. Dva su druga povijesna modela marke Alfa Romeo odnijela pobjedu u svojoj klasi: 6C 2500 Sport Berlinetta Touring iz 1939., koji je prethodno bio u vlasništvu Princa Caetanija (u klasi „Touring Early Italian”) i model 1900 Super Sprint Touring iz 1955. (u klasi „Touring Classic Italian 1952-1961”). Ove su brojne nagrade tim impresivnije ako se uzme u obzir da da je, s klasičnim modelima automobila koji su pobijedili u tri od dvanaest nagrađivanih kategorija, Alfa Romeo bila najzastupljenija marka među pobjednicima.

 

Ovo događanje koje je 2016. utemeljio umjetnik Hidemoto Kimura aktivno podržavaju marka Alfa Romeo i FCA Heritage, zaseban odjel stvoren za zaštitu i promoviranje automobilskog naslijeđa talijanskih marki Grupacije. Valja istaknuti da su na događanju u Japanu (premda ne među natjecateljima) bili jedini primjerak na svijetu modela 1900 C52 Coupé, poznat pod nadimkom „Disco Volante” ili „Leteći tanjur””, i moderna Giulia Quadrifoglio, novi primjerak iz asortimana marke Alfa Romeo.

 

Neprocjenjivi 1900 C52 Coupé, koji se obično čuva u muzeju „Museo Storico Alfa Romeo – La macchina del tempo” u Areseu (Milano), u Japan je doputovao kao počasni gost na natjecanju gdje je prodefilirao crvenim tepihom zajedno s tri od osam „modernih” automobila Disco Volante Coupé koje je izradila tvrtka Carrozzeria Touring. Po završetku natjecanja ovi su automobilski klasici kroz živopisni krajolik krenuli iz Kyota u Tokijo, gdje će stići 8. travnja. Povorku neprocjenjivih primjeraka izvanredne ljepote pratit će flota automobila Alfa Romeo Giulia Veloce koje je organizatorima na raspolaganje stavio pokrovitelj događanja FCA Japan: ne postoji bolji način da se istakne bliska povezanost svih modela Alfa Romeo, onih iz prošlosti i onih danas.

ZEMLJU-IZLAZECEG-SUNCA
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.