Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO NA UTRCI 2018 MILLE MIGLIA


Sljedeće godine po 36. će se put održati „najljepša utrka na svijetu”, kako ju je Enzo Ferrari volio zvati. Događaj koji Alfa Romeo ne propušta i u kojem će sudjelovati kao pokrovitelj i „počasni gost” jer se 2018. taj događaj poklapa s 90. obljetnicom njegove prve pobjede u legendarnoj utrci koja se održavala od 1927. do 1957.

 

Zapravo, 1. travnja 1928. Giuseppe Campari i Giulio Ramponi popeli su se na pobjedničko postolje za upravljačem modela 6C 1500 Super Sport, jednog od remek-djela Vittorija Janoa koji je dominirao svojom revolucionarnom mehaničkom strukturom s fiksnom glavom motora sa superpunjenjem. Izniman se automobil utrkivao na 1.618 km dugačkoj stazi i pritom postizao zapanjujuću prosječnu brzinu od 84 km/h i tako ostvario prvu od 11 pobjeda marke Alfa Romeo od 1932. do 1938., od kojih je 7 bilo uzastopnih, što je rekord koji nikada dosad nije srušen.

 

Marka će ovu iznimnu obljetnicu proslaviti nizom posebnih promotivnih ponuda. Osim toga, neki će od dragocjenih „vintage” automobila iz kolekcije FCA Heritage, posebnog odjela Grupe posvećenog zaštiti i promicanju povijesnog naslijeđa talijanskih FCA marki, biti prikazani na događaju u Bresciji. A pored tih rariteta, 30 primjeraka koje će organizacija staviti na raspolaganje svečano će se predstaviti kao službeni automobili utrke Mille Miglia 2018, a među njima i modeli Giulia i Stelvio. Bit će to najbolja demonstracija snage i zajedničkih poveznica automobila iz prošlosti i onih koji se proizvode danas.

 

Zapravo, zaljubljenici u „vintage” automobile koje je stvorila sportska legenda Alfa Romeo najbolje razumiju na koji su način utrke kao test snage i izdržljivosti oblikovale neprocjenjivo nasljeđe elegancije i inženjeringa koji su temelj automobila kakve imamo danas. Jedan od takvih automobila je i novi Alfa Romeo Quadrifoglio koji je nedavno okrunjen titulom „najbržeg SUV automobila na svijetu” na poznatoj stazi Nürburgring, gdje je postavio rekord u svojoj kategoriji s rezultatom od 7 minuta i 51,7 sekundi i tako potukao prethodni rekord u klasi SUV vozila za osam sekundi.  Prošle je godine na istoj stazi model Alfa Romeo Giulia Quadrifolgio postavio rekord u kategoriji limuzine s četvera vrata s prolaznim vremenom od 7 minuta i 32 sekunde. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio uskoro izlazi u prodaju.

 

Legenda Alfa Romeo nastavlja se s ta dva rekorda koja obilježavaju još jednu prekretnicu u tradiciji utrkivanja modela Quadrifoglio i višestoljetnoj povijesti ove talijanske marke.

1254x6001254x600_171009_Heritage
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.