Alfa Romeo Logo

Modeli

ALFA ROMEO GIULIA I ABARTH 595 ČASOPIS „AUTO MOTOR UND SPORT” PROGLASIO JE „NAJBOLJIM AUTOMOBILOM ZA 2018”


Drugu godinu zaredom čitatelji poznatog, specijaliziranog časopisa „Auto, Motor und Sport” dali su svoje mišljenje bez imalo dvojbe: prema njihovom mišljenju, novi je model Alfa Romeo Giulia najbolji uvozni automobil srednje klase. To je rezultat glasovanja putem ankete „Najbolji automobil za 2018.” Na 42. izdanju ankete čitatelja model Alfa Romeo Giulia osvojio je 22,4 posto glasova. Osim toga, Alfa Romeo Stelvio, prvi SUV model marke i kompaktni model Alfa Romeo Giulietta svoju su uspješnost okrunili drugim mjestom u svojim kategorijama. A to nije sve: Čitatelji časopisa „Auto, Motor und Sport” proglasili su model Abarth 595 najboljim automobilom u kategoriji „uvoznih mini automobila”. Talijanski kompaktni sportski automobil proglašen je „najboljim automobilom” treću godinu zaredom, sa 27,2 posto glasova čitatelja, a dospio je i među tri najbolja u ukupnom poretku u kategoriji mini automobila.

 

Četrdeset i drugo izdanje nagrade za „najbolji automobil” objedinilo je velik broj čitatelja u raznim europskim i izvan europskim državama.  Čitatelji 18 časopisa iz i izvan Europe glasovali su za ukupno 385 modela u jedanaest različitih kategorija. „S ponosom primam ovu nagradu”, kazao je Roberta Zerbi, rukovoditelj marke Alfa Romeo za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike na ceremoniji dodjele nagrada u Stuttgartu. „Uspjeh modela Alfa Romeo Giulia u Njemačkoj iznimno je velik, što dokazuje da su naši dizajneri i inženjeri zadovoljili zahtjevan ukus njemačkih zaljubljenika u automobile”.

 

Luca Napolitano, rukovoditelj marki Fiat i Abarth za tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike, izjavio je sljedeće: „595 je model opremljen vrhunskim rješenjima iz inženjerske tehnologije. Automobil je spoj ikonskog nasljeđa, elegancije i performansi. To što je već treću godinu zaredom proglašen „najboljim automobilom” prema ispitivanjima njemačkog časopisa „Auto, Motor i Sport” još je jedan dokaz njegove iznimne vrijednosti. Želim zahvaliti čitateljima časopisa „Auto, Motor und Sport” na njihovoj neprekidnoj podršci.”

 

Alfa Romeo Giulia

 

Pored prepoznatljivog talijanskog dizajna i bogate osnovno opreme, za uspješnost modela Alfa Romeo Giulia zadužen je i širok raspon dostupnih modela motora. U potpunosti izrađeni od aluminija ti motori sadrže najnaprednija tehnološka rješenja za smanjenje potrošnje goriva i štetnih emisija. Primjerice, verzija 2,2-litrenog motora snage 180 ks AT8 napredne učinkovitosti kombinacija je najboljih performansi u klasi uz prosječnu potrošnju goriva od 3,8 litara na 100 km te emisije CO2 od samo 99 g/km. Najbolji model u dostupnom proizvodnom programu, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, opremljen je 2,9-litrenim benzinskim V6 Biturbo motorom snage 375 kW (510 ks). Ova je verzija iskonsko utjelovljenje slogana „Inženjering koji izaziva emocije”, a nudi najbolji u klasi omjer snage i težine – 2,99 kg/ks – zahvaljujući upotrebi iznimno laganih materijala kao što su karbonska vlakna na krovu, poklopcu motora, prednjem razdjelniku, stražnjem nosaču i umetcima bočnih zavjesa. Težina verzije Quadrifoglio može se dodatno smanjiti upotrebom dva sastavna dijela dostupna na zahtjev: disk kočnica od karbonske keramike i sjedalima Sparco sa stražnjim konstrukcijskim okvirom od karbonskih vlakana.

 

S pet zvjezdica osvojenih na ispitivanjima EuroNCAP, Alfa Romeo Giulia jedan je od najsigurnijih automobila u svom segmentu. Osim toga, svi modeli Alfa Romeo Giulia oduševljavaju svojim sportskim performansama, savršenom raspodjelom težine sprijeda i straga te izvrsnim omjerom težine i snage. Ovisno o modelu, sustavi pogona na stražnje kotače ili na sva četiri kotača Alfa Q4 donose zapanjujuće sportske performanse, ali su i dostojni nasljednici tradicije marke Alfa Romeo koja je poznata po brojnim pobjedama u utrkama.

 

Abarth 595

 

Zaljubljenici modela Abarth 595 mogu birati između četiri različite razine opreme – za model hatchback ili kabriolet – svaki s motorom 1.4 T-Jet različite snage, u kombinaciji s ručnim ili mehaničkim robotiziranim mjenjačem. Čitav proizvodni program obuhvaća modele 595 (145 ks), 595 Pista (160 ks), 595 Turismo (165 ks) i 595 Competizione (180 ks).

 

Svaka razina opreme iz proizvodnog programa modela 595 obiluje sportskim značajkama, neke su u osnovnoj opremi dok su druge opcija, a sve kako bi se dodatno poboljšale performanse i izgled automobila. Među najzanimljivijima su dvostruki ispušni sustav Record Monza Dual Mode s četiri ispušne cijevi, ovjes Koni sprijeda i straga, kočioni sustav Brembo, sjedala od kože ili tkanine Sabelt, 7-inčni UconnectTM Infotainment sustav i velik izbor naplataka od lake legure. Mehanički samoblokirajući diferencijal dostupan je samo na zahtjev u paketu opreme Performance Pack na modelu 595 Competizione.

 

Proizvodni program modela 595 nadopunjen je s dva posebna izdanja, također dostupna u dvije verzije, kabriolet ili hatchback: 695 XRS Yamaha i 695 Rivale. Detaljnije, model XRS Yamaha opremljen je motorom 1.4 T-Jet snage 165 ks koji se može upariti s ručnim ili robotiziranim mehaničkim mjenjačem. Njegove posebne, standardne značajke uključuju ispuh Akrapovič s ispušnim cijevima od karbonskih vlakana, stražnjim ovjesom Koni, crvenim kočionim čeljustima, 7-inčnim Uconnect Infotainment sustavom s opcijom Mirror Link, sjedala presvučena kožom i kućišta retrovizora od karbonskih vlakana. Armaturna ploča od karbonskih vlakana dostupna je na zahtjev za model XSR Yamaha.

 

Model 695 Rivale najnoviji je dodatak proizvodnom programu. Opremljen je motorom 1.4 T-Jet snage 180 ks, a može se upariti s ručnim ili robotiziranim mehaničkim mjenjačem.

 

Model 695 Rivale poseban je radi dvobojnog, plavo-sivog izgleda s jednom akvamarin „lebdećom linijom”. Osnovna oprema uključuje ispuh Akrapovič s ispušnim cijevima od karbonskih vlakana, kočioni sustav Brembo s crnim kočionim čeljustima, prednji i stražnji ovjes Koni, 7-inčni UconnectTM Infotainment sustav s opcijom Mirror Link, unutrašnjost u plavoj koži , umetke na kolu upravljača te armaturnu ploču i ručicu mjenjača od karbonskih vlakana (potonje vrijedi samo za modele s ručnim mjenjačem). Na zahtjev je dostupan mehanički samoblokirajući diferencijal i paket opreme Mogano Pack. U potonjem su umetci u unutrašnjosti od karbonskih vlakana zamijenjeni umetcima od pravog drveta.

1254x6001254x600180126_Alfa_Romeo_Abarth_03-(1)
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.