Alfa Romeo Logo

Modeli

2018 FORMULA 1 HEINEKEN CANADIAN GRAND PRIX – UTRKA – NEDJELJA


im Alfa Romeo Sauber F1 opet prikuplja bodove s Charlesom Leclercom

 

 

Vremenska prognoza: sunčano i suho, temperatura zraka 20 – 21 °C, temperatura na stazi 33 – 42 °C

 

Tim Alfa Romeo Sauber F1 zaključio je pozitivan vikend na utrci 2018 Canadian Grand Prix s jednim automobilom kojeg je vozio Charles Leclerc, a koji je utrku završio među najboljih deset, te drugim koji je s Marcusom Ericssonom za upravljačem završio među najboljih 15. Nastup oba vozača bio je izvrstan i obojica su odradili dobar posao i gume su izdržale na zahtjevnoj stazi Circuit Gilles Villeneuve. Nakon kvalifikacije na 13. mjestu (Q2) u subotu, Charles Leclerc odvozio je čitavu utrku konzistentno, probio se naprijed i u konačnici završio na 10. mjestu te tako zaradio još jedan bod za tim Alfa Romeo Sauber F1. Marcus Ericsson također je odradio dobar posao i napredovao tijekom utrke da bi završio na 15. mjestu usprkos činjenici da ga je u prvom dijelu utrke usporio promet. Tim Alfa Romeo Sauber F1 trenutno drži 9. mjesto u kategoriji proizvođača dok su Charles Leclerc na 14. a Marcus Ericsson na 17. mjestu u kategoriji vozača. Tim se raduje nadolazećim utrkama uz pojačanu motivaciju i s većim samopouzdanjem nakon uspješnog vikenda u Montrealu.

 

 

Marcus Ericsson (automobil broj 9):

 

C37 (Chassis 03/Ferrari)

 

Rezultat: 15. mjesto Start na jako mekim gumama, nakon 1. kruga prelazak na iznimno meke gume

 

„Bila je to jako teška utrka za mene. U prvoj sam se polovini borio u pozadini iza drugih automobila i izgubio sam poprilično vremena. Druga polovina bila je pristojna. Odradili smo dobar posao i gume su izdržale do kraja utrke, što je pozitivna stvar. Rezultat je razočaravajući i moramo naporno raditi za bolji plasman jer i dalje ima prostora za poboljšanje. Uvjeren sam da ćemo pronaći način da se popravimo i radujem se utrkama koje su pred nama.”

 

 

Charles Leclerc (automobil broj 16):

 

C37 (Chassis 04/Ferrari)

 

Rezultat: 10. mjesto Start na jako mekim gumama, nakon 19. kruga prelazak na iznimno meke gume

 

„Današnja je utrka bila dobra. Jako sam zadovoljan rezultatom – dosada smo odradili četiri utrke i sve su sjajno prošle te neprekidno napredujemo. Ponosan sam na tim i posao koji svi odrađuju. Bilo je uzbudljivo otkrivati stazu u Montrealu i jako sam uživao u vožnji. Sada ono naučeno ovdje treba nastaviti primjenjivati uz pozitivne rezultate u narednih nekoliko utrka.”

 

 

Fre´de´ric Vasseur, voditelj tima:

 

„Sve u svemu, bio je to dobar vikend za nas. Jedan automobil ponovno je bio na Q2 (Charles Leclerc) – to je četvrti put zaredom za nas. Današnja je utrka također bila dobra. Charles je uspio ostati ispred konkurencije i izboriti put prema naprijed i tako timu ponovno osvojiti bod. Marcus je također odradio dobar posao ali je nažalost zaglavio iza drugog automobila nakon zaustavljanja u pit stopu. Tim je ponovno odradio dobra posao i automobil je brzo izašao iz pit stopa. Sve sjeda na svoje mjesto i izgleda pozitivno, a kao tim smo na dobrom putu i napredujemo. Moramo ostati usredotočeni i nastaviti u pozitivnom smjeru i kroz nadolazeće utrke.”

30
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.