Alfa Romeo Logo

Modeli

2018 FORMULA 1 EYETIME AUSTRIAN GRAND PRIX – UTRKA – NEDJELJA


Završena utrka s osvojenim bodovima za tim Alfa Romeo Sauber F1 s Charlesom Leclercom na 6. mjestu, a Marcusom Ericssonom na 10. mjestu

Vremenska prognoza: sunčano i suho, temperatura zraka 22 – 24 °C, temperatura na stazi 44 – 49 °C

Tim Alfa Romeo Sauber F1 Team pokazao se u dobrom svjetlu na utrci 2018 FIA Formula 1 Austrian Grand Prix gdje su oba vozača u završnici osvojili bodove. Sa startnom pozicijom na 17. mjestu zbog kazne pomicanja 5 mjesta unazad (zamjena mjenjača) Charles Leclerc imao je dobar start i tijekom utrke se probio nekoliko mjesta prema naprijed. Smetnja koja se javila tijekom utrke je širok ulazak u drugi krug i pad na 19. mjesto. Od tog se trenutka počeo snažno oporavljati i probijati nazad na sredinu. Bila je to dobra Grand Prix utrka i za Marcusa Ericssona, koji je tijekom čitave utrke držao veliku brzinu. Od startne pozicije P18 polako je napredovao i završio utrku uz osvajanje bodova po drugi put u ovoj sezoni. Tim Alfa Romeo Sauber F1 Team tako iz Austrije odlazi s tri nova boda – Charles Leclerc je završio utrku na 9. mjestu i osvojio 2 boda, dok je Marcus Ericsson utrku završio na 10. mjestu i osvojio 1 bod.

Tim Alfa Romeo Sauber F1 Team trenutno je na 9. mjestu u sveukupnom poretku u kategoriji proizvođača s osvojenih 16 bodova. U kategoriji vozača Charles Leclerc trenutno je na 14. mjestu (13 bodova), dok je Marcus Ericsson na 18. mjestu (3 boda).

 

Marcus Ericsson (automobil broj 9):

C37 (Chassis 01/Ferrari)

Rezultat: 10. mjesto Start na jako mekim gumama, nakon 45. kruga prelazak na iznimno meke gume

„Današnja je utrka bila sjajna. Dobro sam se osjećao u automobilu i održavao sam snažan ritam od samog početka utrke. Naša se strategija pokazala dobrom. Imali smo još jedno kratko zaustavljanje zbog mehaničkih problema i doista sam ponosan na posadu. Sjajan je rezultat za tim to što su oba automobila danas ušla u cilj, posebice nakon teških kvalifikacija jučer. Možemo se ponositi i time kako smo se uspješno povratili. Doista sam sretan zbog tima i sebe osobno. Radujem se stazi Silverstone koja je jedna od mojih omiljenih.”

 

Charles Leclerc (automobil broj 16):

C37 (Chassis 04/Ferrari)

Rezultat: 9th. Start na jako mekim gumama, nakon 16. kruga prelazak na iznimno meke gume

„Danas je bio uzbudljiv dan. Nakon manjeg napretka u startu, malo sam zaostao nakon nekoliko krugova i preda mnom je bio težak posao – povratiti se dovoljno pozicija za osvajanje bodova. Tijekom utrke odvijalo se puno akcije i neka pretjecanja, pa sam danas doista uživao u vožnji. Sjajno je za tim što su oba automobila završila među 10 najboljih. To nam je svima dodatna motivacija pred nadolazeće utrke i doista se radujem tome što nas čeka.”

 

Fre´de´ric Vasseur, voditelj tima:

„Bila je to jako dobra utrka za nas. Oba su se vozača sjajno povratila nakon slabog starta, Današnji završetak utrke s osvojenim bodovima s oba automobila važno je postignuće za cijeli tim, onaj na stazi i onaj u tvornici. To nam je još jedan znak da idemo u pravom smjeru. Moramo ostati usredotočeni i nastaviti se kretati u pravom smjeru sljedećih nekoliko utrka kako bismo pozitivno završili prvu polovinu sezone.”

Formula One World Championship
Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.