Giulia Quadrifoglio

 • Pregled
 • STIL
 • TEHNOLOGIJA
 • POGONSKI SKLOP
 • DINAMIZAM
 • UČINKOVITOST
 • QUADRIFOGLIO
STIL

STIL

OSMIŠLJENA LJEPOTA

Još od početaka civilizacije dizajneri su u prirodi i ljudskoj anatomiji tražili tehnička i koncepcijska nadahnuća. Najslavniji svjetski arhitektonski podvizi uspjeli su pronaći pravu ravnotežu između ljudskih i strukturalnih potreba. Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio najnoviji je proizvod takvog višeg pristupa dizajnu.

VANJSKI IZGLED

DRAMATIČNOST BEZ DRANE

Dizajn modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio dramatičan je, no stvoren je bez nepotrebne drame. Ima jak identitet okarakteriziran osnovnim značajkama: ikonskom rešetkom Trilobe, agresivnim dizajnom poklopca motora i stranicama ojačanim istaknutim linijama pojasa. Rasprostranjena upotreba karbonskih vlakana na krovu, poklopcu motora, stražnjem spojleru i bočnim pragovima daje potpuno novom modelu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio izvanredan duh spremnosti za utrke. Pogon na stražnje kotače i idealan omjer ravnoteže 50/50 stvara raspored na kojem se ističu kabina s potporom na stražnjem dijelu, dug prednji poklopac motornog prostora i vrlo prostrana prednja ploča. Ništa nije površno: sve je nesumnjivo Alfa Romeo.

UNUTRAŠNJOST

DIZAJNIRANO ZA ŽIVOT

Najslavniji svjetski arhitektonski podvizi uvijek ostvaraju pravu ravnotežu između ljudskih, okolišnih i strukturalnih potreba. Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio sam je odličan proizvod takvog višeg pristupa dizajnu. Vozač potpuno novog modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio uvijek je u središtu, kabini napravljenoj primjenom istog pristupa kao i vanjski izgled: minimalistički, uz upotrebu sofisticiranih materijala kao što su karbonska vlakna i koža te tehnologijom koja je namijenjena uspostavljanju harmoničnog odnosa čovjeka i stroja.

JEDINSTVENOST

PUNO VIŠE OD OBIČNIH DETALJA

Detalji na potpuno novom modelu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio predstavljaju pravi super automobil. Ergonomski oblikovana i iznimno lagana sjedala Sparco predstavljaju kombinaciju tehnologije, udobnosti i potpore u lumbalnom dijelu.

Kolo upravljača, dom crvenog gumba paljenja, obložen je kožom. Ergonomski oblikovane komande, sustav infotainment i položaj za vožnji stvaraju savršenu harmoniju između vozača i automobila kako bi se pružila potpuna kontrola i jedinstveni doživljaj u vožnji od početka do kraja.

 • STIL
 • VANJSKI IZGLED
 • UNUTRAŠNJOST
 • JEDINSTVENOST
TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

NAJNOVIJE INOVACIJE

Tehnologija koja se nalazi iza potpuno novog modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio stvorena je kako bi se naglasila izvedba i pružio izniman osjećaj u vožnji. Odnos vozač/stroj uvijek u samom središtu svih inovacija kako bi se stvorio automobil koji predstavlja prirodan produžetak tijela, duha i srca vozača.

ALFA™ CDC

ELEKTRONIČKI ODAZIV
 

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio opremljen je 'mozgom' koji je namijenjen dinamici vozila. To je sustav za kontrolu vozila Alfa™ Chassis Domain Control (CDC), modul koji uključuje djelovanje sustava ESC, Alfa™ DNA Pro, sustavom za prijenos momenta Alfa™ Active Torque Vectoring, sustavom razdjelnika Alfa™ Active Aero Splitter, ugrađeni kočioni sustav (IBS) i sustav aktivnog ovjesa Alfa™ koji dodjeljuje posebne zadatke svakome od tih mehanizama kako bi se postigle najbolje dinamičke performanse

SIGURNOST

NAJNOVIJE SIGURNOSNE INOVACIJE

Potpuni novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kombinacija čistih osjećaja u vožnji i izvanrednih sigurnosnih sustava koji vozaču i putnicima pružaju opuštenost i udobnost. Sustav upozorenja u slučaju udarca sprijeda (FCW) s automatskim kočenjem u slučaju nužde (AEB) i uključenom funkcijom prepoznavanja pješaka, sustav upozorenja za slučaj napuštanja prometnog traka (LDW), tempomat s ograničivačem brzine, sustav nadzora mrtvog kuta (BSM) sa sustavom za otkrivanje vozila koje se približava sa stražnje strane te stražnja kamera s dinamičkim navođenje i parkirni senzori dostupni su kao dio osnovne opreme.

IBS

UGRAĐENI KOČIONI SUSTAV

 

Taj inovativan elektromehanički sustav predstavlja kombinaciju sustava protiv proklizavanja i kočionog sustava. Taj uređaj, osim što omogućuje značajno smanjenje mase, optimizira i povratnu informaciju preko papučice kočnice čime se jamči gotovo trenutačan odgovor i izvrsno kočenje od 100 do 0 km/h na samo 32 metra.

INFOTAINMENT

ZNANJE JE MOĆ

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio opremljen je i potpuno novom generacijom standardnog sustava infotainment sa zaslonom visoke definicije od 6,5” s uređajem Bluetooth, USB priključkom i komandama na upravljaču. Sučeljem između čovjeka i stroja upravlja intuitivna okretna podloga. Sustav infotainment, na zahtjev, isporučuje se sustavom za navigaciju 8.8" Connect 3D Nav visoke razine s digitalnim radijom (DAB) i 7” TFT pločom s instrumentima u boji.
Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio može biti opremljen i sustavom Sound Theatre tvrtke Harman Kardon snage 900 W s 14 zvučnika uključujući dva surround zvučnika i jedan subwoffer.

 • TEHNOLOGIJA
 • ALFA™ CDC
 • SIGURNOST
 • IBS
 • INFOTAINMENT
POGONSKI SKLOP

POGONSKI SKLOP

VRIJEME JE ZA PONOVNI UZLET

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio nije samo najbrža cestovna limuzina koju je ikada proizvela tvrtka alfa Romeo. Najvažniji osjećaj za upravljačem koji ovaj automobil može izazvati čisto je uzbuđenje. Sve je napravljeno za beskompromisan užitak u vožnji. Cesta nije napravljena da bi bila kavez i upravo stoga potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio prenosi osjećaj slobode koji se uzdiže iz samog srca: pogonskog sklopa.

MOTOR

SNAGA DO SRŽI

Srce potpuno novog modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je 2,9-litreni V6 bi-turbo benzinski motor s cilindrima pod kutom od 90°. Snaga motora je 510 ks s okretnim momentom od 600 Nm pri broju okretaja između 2500 i 5000 o/min.
Nov motor razvijen je u bliskoj suradnji s tvrtkom Ferrari. U potpunosti je izrađen od aluminija, izvanredne snage pa ipak lagan.

MJENJAČ

PROMJENA U STRAST

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio opremljen je automatskim mjenjačem s 8 brzina napravljen tako da vozaču daje potpunu kontrolu.
Lagan i precizan i u kombinaciji s osjetljivim mjenjačem pruža izvanredan osjećaj i užitak u vožnji, jedinstven u svojoj kategoriji.

 • POGONSKI SKLOP
 • MOTOR
 • MJENJAČ
DINAMIZAM

DINAMIZAM

PREBACIVANJE SNAGE RAVNOTEŽE

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio više je od primjera najboljeg omjera snage i težine u svojoj klasi, to je istraživanje o načinu kako upotrijebiti tu snagu. Njegova idealna raspodjela težine 50:50 stvara optimalan balans i prikazuje prednost sustava pogona na stražnje kotače na vozilu s motorom na prednjem dijelu. Uparivanjem pogona na stražnje kotače s aluminijskim motorom sa 6 cilindara postavljenim na prednjem dijelu potpuno novog modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, inženjerski tim tvrtke Alfa Romeo mogao je pažljivo rasporediti težinu po šasiji.

NOVI OVJES ALFALINK™

PATENTIRANA RJEŠENJA ZA DINAMIKU
 

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia opremljen je novom patentiranom shemom AlfaLink™: Dvostruka prednja stopica s poluvirtualnom upravljačkom osovinom i 4 i po stražnje spojnice.
Dvostruka prednja stopica s poluvirtualnom upravljačkom osovinom zadržava prednje kotače savršeno okomitima na tlo čak i prilikom naglog skretanja poboljšavajući na taj način linearnost okretnog momenta kola upravljača za 20 % i smanjujući proklizavanje.
4 i po stražnje spojnice pružaju najbolje ponašanje u klasi (bočno držanje) pružajući pri tom prvorazrednu udobnost.

SUSTAV ZA PRIJENOS MOMENTA

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING
 

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio opremljen je inovativnim sustavom koji jamči optimalnu raspodjelu okretnog momenta na dvije stražnje osovine zahvaljujući diferencijalima s elektroničkim upravljanjem s dvije spojke. Time se dobiva bolji pogon i sigurnije upravljanje čak i pri veći brzinama, u zavojima i na svim površinama.

ACTIVE AERO

ALFA™ ACTIVE AERO

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio jedina je limuzina na svijetu s razdjelnikom Active Aero: karbonskim dodatkom ispod prednjeg branika. On se otvara pri brzini većoj od 100 km/h zahvaljujući dvama pokretačima kojim upravlja sustav Alfa™ CDC (sustav za kontrolu vozila) pružajući dodatnu stabilnost povećavajući potisnu silu posebice u zavojima u kojima se vozi velikom brzinom.
Razvoj aerodinamike rezultat je ispitivanja u zračnim tunelima. Koeficijent (Cz) prirodne potisne sile potpuno novog modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio iznosi -0,1: što je veća brzina, veća je potisna sila koje se primjenjuje na automobil čime se dobiva bolja stabilnost i upravljivost.

ALFA™ DNA PRO

ALFA™ DNA PRO

Novi Alfa™ DNA Pro, zahvaljujući međudjelovanju sa sustavom za kontrolu vozila, trenutačno prilagođava ponašanje automobila odabranom načinu vožnje.

 • RACE (trkaći način) uključuje funkciju prevelikog okretnog momenta i pojačava zvuk ispuha za vožnju stazom
 • DYNAMIC (dinamično) pruža oštrije kočenje i odaziv upravljač-kotač za naprednu vožnju cestom.
 • NATURAL (prirodno) udobna je postavka ovjesa za svršen balans u svakodnevnoj vožnji
 • ADVANCED EFFICIENCY (učinkovito korištenje energije) omogućuje motoru da ostvari maksimalnu uštedu energije i dinamičku učinkovitost. Najprikladniji način vožnje u uvjetima slabog prianjanja.
 • DINAMIZAM
 • NOVI OVJES ALFALINK™
 • PRIJENOS MOMENTA
 • ACTIVE AERO
 • ALFA™ DNA PRO
UČINKOVITOST

UČINKOVITOST

Sustav zaustavljanja i pokretanja (STOP&START)

Potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio predstavlja kombinaciju izvanrednih performansi i izvrsne učinkovitosti. Omogućavanjem načina rada Advanced Efficiency preko Alfa DNA™ Pro, 2,9-litarski motor V6 može raditi samo s tri aktivna cilindra. Najnovija generacija sustava zaustavljanja i pokretanja pruža i dodatne uštede goriva u gradskom prometu.

LAKOĆA

VELIKA UPOTREBA ULTRA LAKIH MATERIJALA

Karoserija potpuno novog modela Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio izlivena je od čelika visoke čvrstoće, blatobrani i vrata su od aluminija i opremljena je poklopcem motora i krovom od karbonskih vlakana. Osim toga, aerodinamični dodaci od karbonskih vlakana djeluju zajedno s aluminijskim ovjesom kako bi se postigla savršena ravnoteža za vožnju.

POTROŠNJA GORIVA

ISKLJUČENJE CILINDRA

Svi elektronički sustavi besprijekorno rade kako bi vozaču pomogli smanjiti potrošnju goriva. A zahvaljujući patentiranom isključivanju cilindra s elektroničkim upravljanjem potpuno novi model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio može prijeći 100 km sa samo 8,5 litara goriva i uz emisiju CO2 od samo 198 g/km (u kombiniranom ciklusu).
Brojke koje označavaju potrošnju goriva i emisiju CO2 dobivene su samo za usporedbu usklađenosti s direktivama EZ/pravilima i možda nisu reprezentativne za stvarne uvjete vožnje.

 • UČINKOVITOST
 • LAKOĆA
 • POTROŠNJA GORIVA
QUADRIFOGLIO

QUADRIFOGLIO

OD PRAZNOVJERJA DO POBJEDE

Priča o Quadrifoglio (djetelini s četiri lista) započinje kao običan srećonoša. Ipak ona se predstavlja kao čaroban simbol koji predstavlja uspjeh na stazi i pobjede u utrkama za Alfa Romeo i njegove vozače. Kada je Ugo Sivocci 1923. pobijedio u utrci Targa Florio, njegova djetelina s četiri lista prošla je ciljnu liniju prije njega. Od tada Quadrifoglio prati Alfa Romeo u njegovim najslavnijim pobjedama: od P2 na svjetskom prvenstvu 1925. do svjetskog prvenstva Formule 1 s vozilom „Alfetta” 158 i 159 1950. odnosno 1951. godine. To je dokaz sreće koju možete stvoriti kada ozbiljno shvaćate izvedbu i inženjerstvo kao što to radi Alfa Romeo.

SLJEDEĆI KORACI