UŽITAK VOŽNJE ALFA ROMEA U SUV INAČICI

Primjena niza inovativnih tehnoloških rješenja vješto uobličena u SUV model u Alfa Romeo stilu. Stelvio donosi novi koncept dinamične vožnje u svoju kategoriju.

DNA

D, načina rada Dynamic za sportsku vožnju. Motor i mjenjač prihvaćaju sportsko mapiranje, trakciju u zavojima i osjetljivost papučice gasa kod jačeg ubrzavanja.
N, način rada Natural, sa standardnim odzivom motora i mjenjača i udobnijom postavkom ovjesa.
A, Advanced Efficiency. Za sve one prilike kada želite istaknuti učinkovitost umjesto performansi.

ALFA™ LINK

Alfa Romeo Stelvio opremljen je sustavom ovjesa AlfaTM™ Link, četverozglobnim i poluzglobnim od aluminija koji jamči izvrsnu upravljivost i izvanrednu udobnost.
Sprijeda visok četverokutni ovjes s poluvirtualnom upravljačkom osovinom vozaču omogućuje brzo i precizno upravljanje te izvrsno držanje ceste uz visok osjet kontrole.
Sustav aktivne regulacije ovjesa Alfa™ Active System dinamički prilagođava reakciju ovjesa sukladno uvjetima vožnje i odabranom načinu rada putem birača Alfa™ DNA.

RASPODJELA TEŽINE

Savršena ujednačenost težina na osovinama, najbolji omjer upravljanja u klasi i malena sveukupna težina vozila Alfa Romeo Stelvio rezultat su posebnih odabira pri dizajnu i upotrebe najnaprednijih materijala kao što su iznimno lagana platforma ili prijenosno vratilo.  Prvo SUV vozilo marke Alfa Romeo stvoreno je da zadovolji očekivanja i najzahtjevnijih i najstrastvenijih vozača.

SUSTAV ZA POMOĆ PRI KRETANJU NIZBRDO

Sustav za pomoć pri kretanju nizbrdo omogućuje održavanje konstantne i sigurne brzine vožnje pri kretanju nizbrdo, djelujući neovisno i zasebno na kočnice: stabilnost i sigurnost su zajamčene, čak i u uvjetima slabog prianjanja te na strmim nagibima.

SUSTAV Q4

Tehnologija pogona na sva četiri kotača Alfa Romeo Q4 kombinacija je maksimalne sigurnosti i visokih performansi zahvaljujući raspodjeli momenta u stvarnom vremenu između prednje i stražnje osovine, a u skladu s aktualnim uvjetima trakcije i komandama vozača.

NAJNOVIJA GENERACIJA AUTONOMNIH SUSTAVA ZA POMOĆ PRI VOŽNJI

SUV, s dinamičkim karakteristikama limuzine, sada je unaprijeđen novim nizom naprednih automatiziranih sustava za pomoć pri vožnji kao što su sustav za pomoć u prometnoj gužvi i na autocesti ili sustav za prepoznavanje prometnih znakova s inteligentnom regulacijom brzine. Zato što je ključ za ljepotu vožnje ponekad upravo pametna pomoć.

SUSTAV ZA POMOĆ U PROMETNOJ GUŽVI I NA AUTOCESTI

Alfa Romeo Stelvio pomoći će vam da ostanete smireni i koncentrirani za upravljačem uz pomoć sustava za pomoć u prometnoj gužvi i na autocesti. Pomoću kamere postavljene na stražnji odbojnik i putem više senzora, sustav vam pomaže da ostanete u svom prometnom traku i držite sigurni razmak od vozila ispred sebe, kako na gradskim prometnicama, tako i na autocesti.

SUSTAV ZA AKTIVNO OTKRIVANJE MRTVOG KUTA

Sustav za aktivno otkrivanje mrtvog kuta pomaže vozaču da izbjegne sudare s automobilima u paralelnim prometnim trakovima. Kako? Djelovanjem na kolo upravljača i prikazom vizualnog signala u retrovizoru.

SUSTAV ZA ZADRŽAVANJE U PROMETNOM TRAKU

Sustav za zadržavanje u prometnom traku intervenira svaki put kada se Stelvio slučajno približi bijeloj liniji prometnog traka kako bi zadržao to SUV vozilo marke Alfa Romeo u njegovom prometnom traku.

INTELIGENTNI SUSTAV REGULACIJE BRZINE

Inteligentni sustav regulacije brzine omogućuje vam da vozite Alfa Romeo Stelvio na namještenoj brzini uz neprekidno održavanje ispravnog razmaka od vozila ispred. A sve to bez potrebe djelovanja na papučicu gasa.

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

Model Stelvio isporučuje se opremljen najnaprednijim sustavom za prepoznavanje prometnih znakova i inteligentnim sustavom upozorenja za brzinu koji upozorava vozače na promjene ograničenja brzine na cesti. Ako je uključen aktivni regulator brzine, brzina se automatski prilagođava dodirivanjem komandi na kolu upravljača

SUSTAV ZA ZADRŽAVANJE PAŽNJE VOZAČA

Sustav za zadržavanje pažnje vozača otkriva tragove umora kod osobe za upravljačem vozila Alfa Romeo Giulia tako što nadzire njen stil vožnje i duljinu putovanja te je upozorava putem signala upozorenja i prikazom simbola šalice na TFT zaslonu.

DOVOLJAN JE SAMO JEDAN DODIR

Jednostavno i intuitivno. Novi Infotainment sustav u potpunosti je redizajniran i opremljen Multi-Touch zaslonom od 8,8″.

ANDROID AUTO

Dodatak vašeg pametnog telefona s operacijskim sustavom Android, u potpunosti ugrađen u Infotainment sustav vozila Alfa Romeo.

APPLE CARPLAY

Uz Apple Car Play možete upotrebljavati sve funkcije i aplikacije svog uređaja iPhone putem Infotainment sustava vozila Alfa Romeo Stelvio. A pritom ni u jednom trenutku ne morate skinuti ruke s upravljača.

TELEFON

Uparivanjem svog telefona putem Bluetooth značajke možete primati pozive i pozivati te reproducirati i pisati tekstne poruke bez skidanja ruku s upravljača vozila Alfa Romeo Stelvio.

WIDGETS / POČETNA STRANICA

Novi Infotainment sustav vozila Alfa Romeo Stelvio ima interaktivne widgete, posebno razvijene da budu više intuitivni, a time i prikladniji za neposrednu interakciju.

NAVIGACIJA

Zahvaljujući optimalnom sučelju sustava za navigaciju u vozilu Alfa Romeo Stelvio podaci se lakše čitaju.

*Pojedine funkcionalnosti navedene na ovoj stranici moguće nisu dostupne na vašem tržištu. Više informacija potražite u ovlaštenoj mreži.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.