PERFORMANSE

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbolji je u svojoj kategoriji po pitanju performansi: brzini, učinkovitosti i sigurnosti zahvaljujući savršenom omjeru snage i tehnologije. Aluminijski motor izrađen u jednom komadu, 510 KS 2.9 V6 Bi-Turbo, djeluje zajedno sa sustavom pogona na sva četiri kotača Q4. Motor generira 176 ks/l, a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za samo 3,8 sekundi. U kombinaciji s automatskim mjenjačem s 8 brzina i u načinu rada „Race”, brzine mijenja u kratkih 150 milisekundi.

Sustav učinkovitog upravljanja cilindrima Alfa Cylinders’ Efficient Management (CEM) i lagane mehaničke komponente, primjerice pogonska osovina od karbonskih vlakana, ono su što modelu Stelvio Quadrifoglio omogućuje pružanje visokih razina učinkovitosti i usklađenost bez premca.

Tehnički podaci 2.9 V6 BI-TURBO
Vrsta motora V6 90° Potpuno aluminijski
Provrt x hod (mm)) 86,5 X 82
Zapremnina (cm3) 2.891
Omjer kompresije 9,3 : 1
Maksimalna snaga kW (KS) pri o/min 3375 (510) pri 6.500
Maksimalni okretni moment 600 pri 2.500 – 5.000
Aktivno upravljanje motorom Deaktivacija cilindra; sustav Start&Stop
Pogonski sustav Pogon na sva četiri kotača Q4
Mjenjač Automatski, s 8 brzina
Maksimalna brzina (km/h) 283
Ubrzanje: 0 – 100 km/h (s) 3,8
Potrošnja goriva (gradska/izvangradska/kombinirana) l/100km 12,4/8,2/9,8
Emisije CO2 (g/km) 222
Klasifikacija za zaštitu okoliša Euro 6d-TEMP
Prednji ovjes Sustav ovjesa Alfa™ Link s dvostrukim ramenima i poluvirtualnom upravljačkom osi
Stražnji ovjes Sustav ovjesa Alfa™ Link s četverozglobnim i poluzglobnim sponama

Vrijednosti za emisiju CO2 i potrošnju goriva određuju se temeljem postupka mjerenja/usporedbe u ciklusu NEDC, a u skladu s Odredbom (EU) 2017/1152-1153.
Vrijednosti emisija CO2 i potrošnje goriva dobivene sukladno važećoj legislativi navedene su redoslijedom koji omogućuje usporedbu podataka o vozilu. Homologacijske vrijednosti emisija CO2 i potrošnje goriva možda ne odražavaju stvarne vrijednosti emisija CO2 i potrošnje goriva, što ovisi o brojnim čimbenicima vezanim uz, primjera radi ali bez ograničenja na, stil vožnje, vrstu ceste, vremenske uvjete i uvjete na cesti, uvjete upotrebe i opremljenost vozila. Navedene vrijednosti emisija CO2 i potrošnje goriva odnose se na verzije vozila s najvećim i najmanjim vrijednostima. Te se vrijednosti mogu razlikovati ovisno o konfiguraciji, odnosno odabranoj opremi i/ili dimenzijama odabranih guma. Navedene vrijednosti emisija CO2and i potrošnje goriva nisu konačne i mogu se mijenjati ovisno o promjenama u ciklusu proizvodnje. Ažurniji podaci bit će dostupni kod odabranih ovlaštenih distributera mreže FCA. U svakom slučaju, službene vrijednosti emisija CO2 i potrošnje goriva kupljenog vozila kupcu se dostavljaju zajedno s pratećom dokumentacijom za vozilo.
Kada su vrijednosti emisija CO2 i potrošnje goriva relevantne za izračun poreza i trošarina za vozilo, potrebno se referirati na zakone važeće u svakoj od država.

UVIJEK POVEZANI

Bilo da se radi o povezanosti s vanjskim svijetom ili vašim automobilom, Alfa Connect Services donosi niz usluga povezivanja karakterističnih za model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

MY CAR

Prikažite dubinsku analizu važnih podataka o radu vašeg vozila Stelvio Quadrifoglio na svom računalu ili pametnom telefonu.

MY WI-FI

My Wi-Fi funkcija je u okviru usluga Alfa Connect Service koja stvara bežičnu mrežu u vozilu Stelvio Quadrifolgio koju mogu koristiti svi putnici.

MY THEFT ASSISTANCE

Zaštitite svoje vozilo Stelvio Quadrifoglio rabeći funkciju My Theft Assistance koja u slučaju sumnje na krađu ili neovlašteno kretanje vozila šalje obavijesti izravno u aplikaciju Alfa Connect Mobile.

MY NAVIGATION

Uz funkciju My Navigation sljedeća vožnja vozilom Alfa Romeo započet će i prije nego što se ukrcate. Šaljite svoje odredište ili unaprijed odabrane interesne točke izravno sa svog pametnog telefona u Navigator. Tijekom vožnje primajte ažuriranja u stvarnom vremenu o stanju u prometu, vremenskoj prognozi i kamerama za brzinu na cesti pred vama.

MY ASSISTANT

Za upravljačem vozila Stelvio Quadrifoglio nikad niste sami. Zahvaljujući funkciji My Assistant možete se povezati s operaterom koji će vam pomoći pri rješavanju hitnih situacija.

MY REMOTE

Počevši od danas sa svojim vozilom Stelvio Quadrifoglio možete komunicirati sa svakog mjesta. Zahvaljujući funkciji My Remote na svom vozilu brojne radnje možete izvršavati putem pametnog telefona ili pametnog sata, primjerice možete zaključati ili otključati vrata ili uključiti prednja svjetla.

Napominjemo da će usluge Customer Care, Vehicle Health Report, At-Home Digital Assistant, Drive Alerts, Vehicle Health Alert, In-Vehicle Notifications, Send & Go, POI Search, Live Weather/ Live Traffic/ Live Speedcams, Last Mile Navigation, Parking/Fuel Finder, Stolen Vehicle Assistance, Theft Alarm Notification biti dostupne kasnije.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.