ZA SAVRŠEN SKLAD MEHANIKE I EMOCIJA

Alfa Romeo Giulia savršen je spoj dizajna, snage i inovacija, a sve zahvaljujući nizu patentiranih tehnologija i upotrebi laganih materijala koji donose jedinstveno i nepogrešivo uzbuđenje pri vožnji. Svim sustavima – Q2 (pogon na zadnje kotače), Q4 (pogon na četiri kotača) i integriranim sustavom kočenja (IBS), u stvarnom vremenu upravlja sustav za upravljanje šasijom  Alfa™ CDC (Chassis Domain Control).

SUSTAV ALFA™ DNA

D, režim vožnje Dynamic, za sportsku vožnju. Motor i mjenjač ostavljaju dovoljno prostora za uživanje u sportskoj vožnji, povećano je držanje ceste u zavojima i osjetljivost papučice gasa prilikom ubrzavanja.
N, režim vožnje Natural, sa standardnim odzivom motora i mjenjača te udobnijom postavkom ovjesa. Savršen je za gradske ceste i na autocesti.
A, režim vožnje Advanced Efficiency. Kada želite dati prednost učinkovitosti umjesto performansi. Taj režim omogućuje najveću uštedu energije i niže vrijednosti emisije.

ALFA™ LINK

Potpuno aluminijski sustav ovjesa Alfa™ Link jamči izvrsnu dinamičnost pri vožnji i jedinstvenu razinu upravljivosti. Prednji ovjes ima sustav dvostrukih ramena s poluvirtualnom upravljačkom osovinom koja kotače zadržava u savršeno okomitom položaju u odnosu na cestovnu podlogu, čak i u najoštrijim zavojima. Stražnji ovjes, Multilink sustav s četiri i pol zgloba jamči najbolje iz oba svijeta, najbolje bočno držanje ceste i najvišu razinu udobnosti na neravnim površinama. Aktivni sustav ovjesa Alfa™ Active Suspension dinamički prilagođava odziv vozila načinu rada odabranom putem birača Alfa™ DNA: mekša postavka amortizacije za udobniju vožnju, ili kruća postavka za precizniju, sportsku vožnju.

POGON NA STRAŽNJE KOTAČE / RASPODJELA TEŽINE

Izvrsna dinamičnost pri vožnji modela Alfa Romeo Giulia rezultat je pomnih odabira pri dizajniranju. Između ostalog, rezultat je i primjene prednjeg, uzdužno položenog motora povezanog sa stražnjim pogonom što donosi savršenu raspodjelu težine. A uz to naravno dolazi i pogodnost užitka pri vožnji.

AERODINAMIČNOST

Zahvaljujući neprekidnom napretku u području aerodinamike i našim opsežnim testiranjima u zračnim tunelima, model Giulia opremljen je ugrađenim sustavom razvodnika Aero, posebnom osmišljenim za poboljšanje protoka zraka ispod karoserije automobila i optimizaciju upravljanja stražnjim pogonom. Zato Giulia ima koeficijent vuče 0,26.

SUSTAV Q4

Ugrađen pogon s tehnologijom pogona na sva četiri kotača Alfa Romeo Q4 objedinjuje maksimalnu sigurnost i vrhunske performanse, a ima idealnu raspodjelu momenta na prednje i stražnje osovine u stvarnom vremenu, a sve u skladu s uvjetima na cesti i naredbama vozača.

NAJNOVIJA GENERACIJA NAPREDNIH SUSTAVA ZA POMOĆ PRI VOŽNJI

Novi model Alfa Romeo Giulia usavršio je umijeće pronalaska savršenog balansa strasti ručne vožnje i najnaprednijih automatiziranih sustava za vožnju, čime je dosegnuta nova razina autonomne vožnje. Model Giulia sada je opremljen sustavima koji na inteligentan način nadziru okruženje vozila, bez negativnog učinka po užitak pri vožnji.

SUSTAV ZA POMOĆ U PROMETNOJ GUŽVI I NA AUTOCESTI

U kombinaciji s funkcijama aktivne regulacije brzine sustav za pomoć u prometnoj gužvi ne samo da samostalno upravlja brzinom vozila kako bi vas zadržao na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred, već vam i pomaže da ostanete u svom prometnom traku, kako na gradskim ulicama tako i na autocesti.

SUSTAV ZA AKTIVNO OTKRIVANJE MRTVOG KUTA

Kako bi se izbjegli bočni sudari s automobilima u paralelnom prometnom traku, sustav za aktivno otkrivanje mrtvog kuta emitira vizualno upozorenje i preuzima aktivnu kontrolu nad upravljačem.

SUSTAV ZA ZADRŽAVANJE U PROMETNOM TRAKU

Zahvaljujući sustavu za zadržavanje u prometnom traku Alfa Romeo Giulia pomaže vam da ne skrenete s puta. Ako vaš automobil počne skretati iz svog prometnog traka, sustav aktivno intervenira ne bi li ga zadržao u ispravnom prometnom traku.

AKTIVNI TEMPOMAT

Aktivni tempomat brzine pomaže vam da održavate konstantnu brzinu, bez potrebe za pritiskanjem papučice gasa, ali ujedno i prilagođava udaljenost od vozila ispred.

SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

Model Giulia isporučuje se opremljen najnaprednijim sustavom za prepoznavanje prometnih znakova i inteligentnim sustavom upozorenja za brzinu koji upozorava vozače na promjene ograničenja brzine na cesti. Ako je uključen aktivni tempomat, brzina se automatski prilagođava dodirivanjem komandi na kolu upravljača.

SUSTAV ZA OTKRIVANJE UMORA VOZAČA

Sustav za otkrivanje umora vozača otkriva tragove umora kod osobe za upravljačem vozila Alfa Romeo Giulia tako što nadzire njen stil vožnje i duljinu putovanja te je upozorava putem signala upozorenja i prikazom simbola šalice na TFT zaslonu.

JEDAN DODIR JE DOVOLJAN

Dovoljno je nekoliko jednostavnih, intuitivnih i neposrednih gesta. I vaš užitak pri vožnji modela Alfa Romeo Giulia ostat će postojan. Radi se o novom Infotainment sustavu koji je u potpunosti redizajniran i nadograđen ekskluzivnim dodirnim zaslonom od 8,8”.

ANDROID AUTO

Najkorisnija aplikacija za vaš Android pametni telefon izravno na dodirnom zaslonu. Kako biste ostali povezani bez skidanja pogleda s ceste.

APPLE CARPLAY

Uz Apple Car Play možete upotrebljavati sve funkcije i aplikacije svog uređaja iPhone putem Infotainment sustava vozila Alfa Romeo Giulia. A pritom ni u jednom trenutku ne morate skinuti ruke s upravljača.

TELEFON

Povežite svoj pametni telefon putem Bluetooth značajke za jednostavno primanje poziva i pozivanje, reproduciranje dolaznih tekstnih poruka ili upotrijebite glas za diktiranje odlaznih poruka, a sve to dok sjedite za upravljačem.

WIDGETS / POČETNA STRANICA

Novi Infotainment sustav s interaktivnim widgetima posebno je dizajniran za jednostavnu i neposrednu upotrebu.

NAVIGACIJA

Sa svojim optimiziranim sučeljem i jednostavnijom upotrebom novi sustav za navigaciju pruža iskustvo pri vožnji bez premca.

*Pojedine funkcionalnosti navedene na ovoj stranici moguće nisu dostupne na vašem tržištu. Više informacija potražite u ovlaštenoj mreži.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.