ALFA ROMEO TONALE

Početak nove Alfa Romeo ere.

HYBRID 130 KS

Tonale debitira s novim 4-cilindričnim 1,5-litrenim turbo benzinskim motorom koji razvija 130 KS i 240 Nm najvećeg okretnog momenta, uparenim s integriranim 48 V “”P2″” elektromotorom s 15 kW i 55 Nm i ekskluzivnim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Alfa Romeo Tonale pruža autentično “”hibridno iskustvo”” koje spaja vrhunske performanse s visokom učinkovitošću, svestranošću i udobnošću.
Zapravo, njegov sportski Alfa Romeo DNK je poboljšan brojnim hibridnim značajkama, poput: “”Silent Start””, za pokretanje vozila isključivo pomoću električnog motora. “”Electric Drive””, za vožnju s električnim motorom samo u situacijama kao što su prometne gužve ili manevri parkiranja. “”Energy Recovery””, za obnavljanje energije tijekom usporavanja i kočenja. “”e-Boosting”” režim koji koristi električni motor za podršku benzinskom motoru, optimizirajući njegovu radnu točku i povećavajući okretni moment na kotaču. I mnogo više.

HYBRID VGT 160 KS

Hibridni VGT od 160 KS opremljen turbopunjačem promjenjive geometrije, uparen sa 7-stupanjskim Alfa Romeo TCT mjenjačem s dvostrukom spojkom i 48 V “P2” električnim motorom s 15 kW i 55 Nm, omogućuje 1,5-litrenom benzinskom motoru da pokreće kotače čak i kada je motor s unutarnjim izgaranjem isključen. Alfa Romeo se odlučio za ovo tehničko rješenje kako bi ponudio autentično elektrificirano iskustvo. Mjenjač omogućuje pokretanje i vožnju u električnom načinu rada pri malim brzinama i pri parkiranju i krstarenju, osiguravajući tipične performanse benzinskog motora, ali s potrošnjom (plin + električni) usporedivom s dizelskim motorom, s iznimno linearnom isporukom snage i doista briljantnim ubrzanjem

U SVIJETU EKSKLUZIVNI NFT DIGITALNI CERTIFIKAT

S modelom Tonale predstavljena je tehnologija nezamjenjivih tokena (NFT), prava inovacija u automobilskom sektoru. Alfa Romeo je prvi proizvođač automobila koji povezuje automobil s NFT digitalnim certifikatom. Na temelju Blockchain tehnologije, NFT može registrirati podatke o vozilu, radi generiranja povjerljive i nepromjenjive evidencije o radnom vijeku vozila. Na tržištu rabljenih automobila, NFT certifikat predstavljat će dodatni izvor kredibiliteta na koji vlasnici ili trgovci mogu računati.

OSJEĆAJTE SE KAO KUĆE S AMAZON ALEXOM

Novi Alfa Romeo Tonale opremljen je ugrađenim značajkama glasovnog asistenta Amazon Alexa, kako biste se osjećali kao da nikada niste napustili vaš dom.
Možete ga koristiti izravno iz kokpita, bez skretanja pažnje sa ceste, za dodavanje artikala na svoj popis za kupnju, za traženje prijedloga o obližnjim zanimljivim mjestima ili za upravljanje svojim domotičkim sustavima, za upravljanje svjetlima, grijanjem i svim ostalim povezanim uređaji.
* Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su zaštitni znakovi Amazon.com, Inc. ili njegovih podružnica. Glasovna usluga Alexa dostupna je samo na radiju s Nav sustavom.

UVIJEK U KABINI SA AMAZON ALEXOM

Svojim vozilom možete upravljati i nadzirati ga iz kućne govorne usluge Amazon Alexa. Samo zatražite primanje ažuriranja u stvarnom vremenu o statusu vašeg vozila, napunjenosti i razini goriva, najnovijoj lokaciji automobila i još mnogo toga.
Nadalje, novi Tonale je spreman ponuditi uslugu dostave automobila**. Zahvaljujući ovoj usluzi, možete odabrati vozilo kao mjesto za dostavu paketa koje očekujete, otključavanjem vrata i puštanjem dostavne službe da ih ostavi u autu, sve u potpunoj sigurnosti.

* Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su zaštitni znakovi Amazon.com, Inc. ili njegovih podružnica. Glasovna usluga Alexa dostupna je samo na radiju s Nav.

** Sljedeća dostupnost

MY ASSISTANT

Uvijek tu za vas kada vam zatreba. Jednostavnim pritiskom na tipku možete odmah dobiti podršku u slučaju problema. Također možete dobiti mjesečno izvješće o stanju vozila putem e-pošte kako biste uvijek bili u toku o statusu vašeg automobila.

MY REMOTE

Interakcija s vašim vozilom čak i izdaleka putem pametnog telefona, pametnog sata i glasovnog asistenta. Daljinske operacije omogućuju vam da kontrolirate jesu li vrata i prtljažnik vašeg Tonalea otvoreni ili zatvoreni, da zaključate i otključate vrata i upalite svjetla kako biste pronašli svoj automobil na parkiralištu.
Zahvaljujući Vehicle Finder funkciji, možete vidjeti gdje ste parkirali svoj Tonale i poziciju u stvarnom vremenu putem mobilne aplikacije My Alfa Connect, sa Eco Score, poboljšat ćete svoj stil vožnje. Osim toga, ako imate kućnog asistenta, možete poslati upute i dobiti informacije o vozilu iz kuće.

MY CAR

Paket My Car pomaže vam pratiti opće zdravlje i status vašeg modela Tonale u bilo koje vrijeme i s bilo koje lokacije. Provjerite razinu goriva, brojač kilometara i primajte direktne obavijesti za održavanje ili popravak vašeg modela Tonale izravno iz infotainment sustava, mobilne aplikacije My Alfa Connect, pametnog sata, glasovnog asistenta ili s internetskog web portala.

MY NAVIGATION

Primite informacije u stvarnom vremenu o prometu, vremenu i kamerama za brzinu tijekom bilo kojeg putovanja. My Navigation usluga također uključuje traženje parkirališta i benzinskih postaja, te mapiranje dinamičkog raspona kako biste bili sigurni da uvijek imate goriva kako bi stigli tamo gdje trebate ići. Sve karte će se automatski ažurirati “online”.

MY ALERT

My Alert je opcijska usluga koja se može kupiti na web portalu My Alfa Connect, te koja će vam poslati obavijest u aplikaciju, u slučaju sumnje na pokušaj krađe vašeg modela Alfa Romeo Tonale ili pokušaja odvlačenja bez odobrenja. U slučaju krađe, možete se obratiti izravno posebnom centru za pomoć. Nakon prijave policiji, sustav će aktivirati praćenje i prenijeti položaj vozila.

MY Wi-Fi

Poboljšajte svoje internetsko iskustvo uz opcijsku uslugu My Wi-Fi koju pokreće UBIGI. Aktivirajte usluge kako bi 8 uređaja bilo stalno povezano s 4G LTE Wi-Fi pristupnom točkom. Kada se aktivira, povežite svoj Tonale s Amazon Alexa Voice Service* za interakciju sa pametnim kućnim uređajima, puštanje glazbe, pronalaženje točke interesa i slanje adrese izravno u vaš infotainment sustav.

* Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su zaštitni znakovi Amazon.com, Inc. ili njegovih podružnica. Glasovna usluga Alexa dostupna je samo na radiju uz Navi.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.