Alfa Romeo 4C

 • PREGLED
 • STIL
 • TEHNOLOGIJA
 • PERFORMANSE
 • MATERIJALI
 • DINAMIZAM
 • UČINKOVITOST
STIL

STIL

OSTVARENI SAN

Dizajn automobila Alfa Romeo 4C nadahnut je našom bogatom prošlošću preuzimajući stilske značajke i nadahnuće iz nepogrešivog stila modela Alfa Romeo 33 Stradale.
Napravljen u Modeni, model Alfa Romeo 4C spoj je dviju jedinstvenih kvaliteta: inženjerstva Alfa i proizvodnje Maserati, u jednom. 4C. Čisti Alfa Romeo.

VANJSKI IZGLED

AERODINAMIKA

DNA modela Alfa Romeo 4C jednostavan je: čiste performanse. Svaki dio izgleda automobila Alfa Romeo 4C koji oduzima dah ima posebnu aerodinamičnu funkciju i pridonosi stvaranju potisne sile za povećanje stabilnosti na najvećim brzinama.

UNUTRAŠNJOST

UNUTRAŠNJOST TRKAĆEG VOZILA

Kao i na vanjskom dijelu, sve u unutrašnjosti ima svoju jasno određenu funkciju i odražava trkaći duh Alfa Romea. Takva je jedinstvena karoserija koja je je u jednom dijelu i izrađena od karbonskih vlakana.

A da bi sve bilo na dohvat vozača kolo upravljača postavljeno je na dno što omoguće kontrolu. Aluminijske papučice i štitnici za pete posljednji su detalji istinskog sportskog karaktera. U sjedala su ugrađene ojačane konstrukcije od kompozitnih materijala i poseban lagani umetak koji pomažu zadržati položaj za trke u vožnji.

JEDINSTVENOST

UPALITE SVOJU STRAST

Svaka pojedinost modela Alfa Romeo 4C osmišljena je tako da potiče sportsku strastvenost. Kotači od lake legure u rasponu od 17" do 19" postavljeni su u različitim veličinama na prednjem i stražnjem dijelu kako bi se osigurala savršena ravnoteža i najbolja dinamika.

Kočione čeljusti Brembo s 4 mala klipa dostupne su u 4 boje: sivoj, crnoj, žutoj i naravno, crvenoj.
Spojler u boji karoserije ili od karbonskih vlakana (dostupan u dodatnoj opremi), farovi Bi-LED s okvirom od karbonskih vlakana, bočni uvodnici zraka, dvostruka ispušna cijev, sportska sjedala i jedinstvena karoserija od karbonskih vlakana zajedno čine da je Alfa Romeo 4C, malo. ali impresivno remek-djelo iz tvrtke Alfa Romeo.

 • STIL
 • VANJSKI IZGLED
 • UNUTRAŠNJOST
 • JEDINSTVENOST
TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

SPREMAN NA REAKCIJU

Reaktivnost je najvažnija na automobilima koji su napravljeni kako bi zadivili. ALFA TCT dvostruke suhe poluautomatske spojke s kontrolom pokretanja poboljšavaju mijenjanje brzina i ubrzavanje, s zabava na trkaćoj stazi zajamčena je jednostavnim prebacivanjem birač Alfa D.N.A. u način rada za utrke.

ALFA TCT

REAKCIJA U JEDNOM OTKUCAJU SRCA

Mjenjač ALFA TCT s dvostrukom suhom spojkom jamči najbrže moguće mijenjanje brzina u svim uvjetima i opremljena je inovativnom funkcijom kontrolom pokretanja kojom se optimiziraju sustavi vozila i iskorištava dostupno ubrzanje.

Alfa D.N.A.

SVE JE U D.N.A.

Alfa Romeo 4C dizajniran je za vozača. Birač Alfa D.N.A. ima tri postavke (Dynamic (dinamično), Natural (prirodno) i All Weather (za sve vremenske prilike)) za prilagođavanje automobila uvjetima na cesti i trenutačnom stilu vožnje. Osim toga, ekskluzivan način rada Race (trkaći) napravljen je kako bis e dodatno pojačao doživljaj vožnje na trkaćoj stazi. Odabirom položaja Dynamic (dinamično) isključuju se sustav protiv proklizavanja i ABS i potpuna kontrola nad vozilom predaje se vozaču. U potpunosti digitalizirana instrumentna ploča sa zaslonom TFT mijenja svoju konfiguraciju kako bi pružala informacije koje su najznačajnije za posebne postavke Alfa D.N.A.

 • TEHNOLOGIJA
 • ALFA TCT
 • Alfa D.N.A.
PERFORMANSE

PERFORMANSE

PROJEKTIRANA ZA UZBUĐENJE.

Pogon s turbopunjačem od 1750 cc modela Alfa Romeo 4C utemeljen je na najmodernijoj tehnologiji motora. A inženjeri iz tvrtke Alfa Romeo doradili su tu tehnologiju kako bi bila još učinkovitija i snažnija.

To malo, ali savršeno oblikovano rješenje pruža do sada nedostižne sportske performanse kojih se ne bi posramio niti jedan super automobil, a sve je projektirano kako bi se pružio istinski Alfa Romeo osjećaj: morate ga voziti kako biste povjerovali.

MOTOR

MALA ZAPREMNINA, IZVRSNE PERFORMANSE

Četiri cilindra, izravno ubrizgavanje, 240 ks, turbo benzinski motor od 1750 cc u potpunosti izrađen od aluminija pružaju izvanredne performanse i najviši moment od 350 Nm čijih je 80 % dostupno pri 1750 o/min. Alfa Romeo 4C razvija maksimalnu brzinu od 257 km/h i ubrzava od 0 do 100 lm/h za 4,5 sekundi.

ODVOD

ODVOD/TURBO PUNJAČ

Napredna tehnologija odvoda modela Alfa Romeo 4C povećava moment pri malim brzinama i daje veću snagu kao odgovor na traženje vozača.
Motor je opremljen turbo punjačem nove generacije i kolektorom ispuha s pretvaračem impulsa kako bi mogao primijeniti tehnologiju odvoda.

POMOĆNA PUMPA

POMOĆNA PUMPA

Baš kao i svi vrhunski natjecateljski automobili Alfa Romeo 4C upotrebljava automatski sustav hlađenja za zaštitu svog turbo punjača. Isključivanje motora obično dovodi do trenutačnog zaustavljanja kruženja ulja što uzrokuje gubitak sposobnosti podmazivanja i moguće oštećenje motora. S pomoćnom pumpom ulje nastavlja kružiti kroz turbo punjač sve dok se ne ohladi.

 • PERFORMANSE
 • MOTOR
 • ODVOD
 • POMOĆNA PUMPA
MATERIJALI

MATERIJALI

TEŽINA LAKOĆE

Karbonsko vlakno predstavlja najmoderniji materijal u proizvodnji automobila. Šasija modela Alfa Romeo 4C Coupé težine od samo 65 kilograma jednodijelna je karoserija od karbonskog vlakna. Karter te prednji i stražnji okviri izrađeni su od aluminija spajajući na taj način čvrstoću i iznimno malu težinu. Vanjska karoserija izrađena je od kompozitnog materijala SMC, materijala male gustoće koji je spoj lakoće (20 % lakši od čelika) i dimenzijske stabilnosti usporedive s čelikom i boljom od aluminija.

DINAMIZAM

DINAMIZAM

SAVRŠEN OMJER SNAGE I TEŽINE

Alfa Romeo 4C, svojom konfiguracijom s motorom postavljenim u sredinu i sofisticiranim izgledom ovjesa (preklopljena stopica na prednjem dijelu, napredni McPherson na stražnjem dijelu), savršeno je izbalansiran automobil koji je vladar ceste pri bilo kojoj brzini. Snažan kočioni sustav sa samoventilirajućim perforiranim diskovima i vilicama Brembo na prednjim kotačima omogućuje da se Alfa Romeo 4C zaustavi od 100 do 0 km/h za samo 36 metra. Alfa Romeo 4c je, osim toga, opremljena prednjim i stražnjim gumama različitog promjera kako bi se omogućilo savršeno prianjanje na svi vrstama cesta i u svim vremenskim uvjetima.

UČINKOVITOST

UČINKOVITOST

KONCENTRIRANA UČINKOVITOST

Ukupna težina automobila iznosu 895 kilograma i zato Alfa Romeo 4C ima jedan od najmanjih omjera težine i snage; manji je od 4 kg/ks. Uz povrat konfiguracije s pogonom na stražnje kotače. Alfa Romeo 4C pruža nepogrešiv osjećaj utrke u vožnji.

SLJEDEĆI KORACI